Vs:PP Politiikka

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 22.10.2009 at 23.48
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Nyt kun puolueohjelmaa ollaan siistimässä, muuttamalla yksittäiset ongelmat kattaviksi termeiksi, on tärkeä muistaa toiminnassa ne käytännönläheisemmät ongelmat. Puhuttaessa sananvapaudesta ja ihmisoikeuksista, on tärkeää pitää se särmä mukana, jota puolueohjelmasta ollaan muotoseikoin viilaamassa pois. Muuten löydämme itsemme samasta kuopasta aikaisemman sananvapautta ja ihmisoikeuksia ajaneen Tietoyhteiskuntapuolueen kanssa. Itse ainakin tykästyin Piraattipuolueen agendaan siksi, että se halusi puuttua ongelmiin, joiden ratkaisemisella parannetaan sananvapautta ja ihmisoikeuksia.

Ketjussa mainittu Homma on toinen esimerkki ongelmanratkaisuun perustuvasta ajatusmallista. Lueskelin heidän foorumiaan tuossa yksi päivä ja siellä oli joukossa erittäin älykkäitäkin kannanottoja. Jokaiseen aatteeseenhan kuuluu kohina, mutta terävimmät kaverit olivat seuloneet ongelmat ja rakentavalla kriittisyydellä etsineet niihin ratkaisumalleja. Pointtina se, että he eivät yritä yleismaailmallisesti haukkua kaikkia tummaihoisia ulkomaalaisia väärän värisiksi taparikollisiksi, vaan he ovat yksilöineet ongelmat ja pyrkineet etsimään niihin ratkaisuja.

Piraattipuolueen tulisi myös pitää se sama särmä, jolle se perusti toimintansa alun perin. Mielestäni suurimmat sananvapautta ja ihmisoikeuksia rajoittavat asiat ovat tällä hetkellä tekijänoikeudet ja patentit. Näiden muuttaminen yhdeksi selkeäksi malliksi, on mielestäni se tärkein asia, johon tulisi keskittyä. Nämä kaksi asiaa yhdistämällä saadaan otettua iso askel niin lääkkeissä, ruuantuotannossa, kuin vaikkapa 3,6 miljoonan euron oikeusjutuissakin.