Vs:Pressiklubin johdattamana liityin..

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Pressiklubin johdattamana liityin.. Vs:Pressiklubin johdattamana liityin..

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 2.5.2010 at 13.53
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Ihan mielenkiintoisia näkemyksiä tuossa parituntisessa videossa oli. Ainakin Venus-projektissa on selkeä visio, mutta en tiedä miten loppuun asti harkittu se on. Ihan yksittäinen esimerkki: työn määrä ei koskaan tule olemaan kuitenkaan nolla. Millä perustein työt jaetaan kaikkien ollessa täysin vapaita kaikesta? Jokin ”järjestelmä” tarvitaan ja raha on yksi tapa sitoa ihmiset ”järjestelmään” ja tekemään jotain. Lisäksi tuo koulutus… ei nykyistä teknistä tietämystä voi yksi ihminen enää täysvaltaisesti opiskella, saati vielä keskittyä laajasti muihinkin asioihin. Ei sillä että vähättelisin nykyisen systeemin ongelmia.

Ainakin se mitä tuosta videosta saa irti on se, että ihan yksilönäkin on nykyään mahdollista tavoitella kohtalaisen pitkälti omavaraisuutta (etenkin energiassa). Tekniikka mahdollistaa sen. Kyse on lähinnä viitsimisestä lähteä pulamaan ei-mainstream-korporaatio-massakaman ulkopuolisia ratkaisuja, jotka voivat hetkellisesti olla kalliitakin. Lisäksi, tuskin menee hirveän pitkään, että on järkevää hommata kaupunki-ihmiselle sähköauto/mopo, jonka voi ladata kotona omilla aurinkopaneeleillaan ja kulkea lyhyitä matkoja periaatteessa ilmaiseksi.