Vs:Prostituutio ja bordellit pitää laillistaa.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Prostituutio ja bordellit pitää laillistaa. Vs:Prostituutio ja bordellit pitää laillistaa.

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 14.1.2010 at 20.46
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Koska itsensä myyminen on jo laillista, ei onneksi tarvitse enää alkaa perustelemaan itsestäänselviä syitä sen laillisuuden tarpeellisuudelle, mutta se, että hiustenleikkaaminen rahaa vastaan on laillista, ei ole minkäännäköinen peruste pitää laittomina parturikampaamoja, joissa kampaajat ovat työsuhteessa omistajaan. Parituksen laittomana pitäminen tekee prostituutiostakin hieman undergroud-toimintaa, vaikkei sen sitä välttämättä tarvitsisi ollakaan. Kun paritus olisi laillista ja palkkaehdoista ja muista sovittaisiin valtakunnallisella tasolla, näitä palveluita kaipaavien ja tarjoavien ihmisten elämä helpottuisi huomattavasti.

Vaikka paritus olisi laillista, voisivat näitä palveluita tarjoavat neidit ja herrat päättää itse hoitavatko he koko jutun itse, vai jättävätkö myymis- ja markkinointipuolen parittajalle ja keskittyvät itse työntekoon. Kukaanhan ei pakottaisi parittajan alaisena toimimaan, vaikka se laillista olisikin, aivan kuten kukaan ei pakota toimimaan parturikampaajana toisen alaisuudessa. Ainut syy pitää paritus laittomana on moraalihuorien halu saada omasta moraalistaan yhteiskunnallinen normi. Koska koko prostituution laittomuudelle ei ole riittäviä perusteita, on tämä ikään kuin tälläinen välimuoto, jolla paritus saadaan pidettyä poissa katukuvasta, mutta joka on olevinaan jonkinnäköinen syy sille, ettei asiaa tarvitsisi oikaista kokonaan saman tien. Samaan malliin poistettiin yo-kirjoituksista ruotsin pakollisuus, jottei koko pakkoruotsia tarvitsisi poistaa, ja siviilipalvelus toimii tekosyynä pakollisen asepalveluksen poistamisen viivyttämiselle.

En nyt tiedä liittyykö tämä tosiaan kovin suoranaisesti Piraattipuolueen agendaan, mutta jäsenistö ainakin tuntuu kovin olevan liberaalia, ihmisten omia valintoja puolustavaa sakkia. Jos joku haluaa toimia työsuhteessa toisen alaisuudessa, eikä itsenäisenä yrittäjänä, niin mitä valtio on sitä rajoittamaan?