Vs:Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat Vs:Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 23.4.2010 at 0.03
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Nimi, asuinpaikka, ikä?

Ahto Apajalahti, Helsinki, 22

Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

Opiskelen historiaa (ja vähän muutakin) Helsingin yliopistolla sen, minkä Piraattipuolueelta ja muulta yhdistystoiminnalta kerkeän. Suoritin siviilipalveluksen toimistotöissä sisäasiainministeriössä, jossa olin myös sivarin jälkeen jonkin aikaa töissä.

Mitä kaikkea olet tehnyt puolueessa tai Piraattinuorissa?

Olen ollut perustamiskokouksesta lähtien hallituksen varajäsenenä ja syksystä 2008 alkaen puoluesihteerinä. Käytännössä olen tehnyt myös aika paljon ”toisen varapuheenjohtajan” hommia. Toimenkuvaan on kuulunut kaikki mahdollinen, ehkä jonkinmoisena erityisalueenani on ollut lausuntojen kirjoitteleminen. Kirjoitin myös Kaj Sotalan kanssa Jokapiraatinoikeus-pamfletin, jonka myötä on tullut kokemusta julkisuudessa esiintymisestä. Olen myös Helsingin piraattien pj, joskaan piiriyhdistyksellä ei ole ollut vielä käytännössä erillistä roolia Helsingin paikallistoiminnassa, joka on edennyt Piraattinuorten paikallisten aktiivien vetämänä.

Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

Puuhkaja

Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

Laajahkotkin kirjoitustehtävät onnistuvat ja kokouksissa jaksan kyllä istua. Harrastuksena on ollut melko tiivis yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen jo aika pienestä pitäen. Sivarissa/töissä tuli saatua hyödyllistä kokemusta valtionhallinnon toiminnasta.

Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?

Käytännössä olen hoitanut jo aika paljon sellaisia asioita, jotka mielestäni kuuluvat varapuheenjohtajan toimenkuvaan. Minulla ei ole perhettä, vakituista työpaikkaa tai muita vastaavia rasitteita, jotka rajoittaisivat kovasti ajankäyttöä, joten katson pystyväni varsin hyvin osallistumaan aikaa vieviin vaalikampanjoihin valmistautumisiin. Pyrin siis varapuheenjohtajaksi. Muukin hallituspaikka toki sopii.