Vs:Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat Vs:Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 23.4.2010 at 9.00
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Nimi, asuinpaikka, ikä?

Pasi Palmulehto, Hollolan kirkonkylä. Ikää 29 vuotta.

Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

Puolueen puheenjohtaja. Pariin vuoteen en juuri muuhun työhön ole ehtinyt keskittyä, sillä puolue vaatii paljon ja ripeää aktiivisuutta. Kesän aikana olen aloittamassa ohessa myös IT-järjestelmänvalvojan / -konsultin työt, mutta työ on kuitenkin järjestetty sen mukaisesti, ettei se ole ristiriidassa puolueeseen käytettävän ajan kanssa.

Mitä kaikkea olet tehnyt puolueessa tai Piraattinuorissa?

Piraattinuorissa olen tehnyt hyvin vähän, sillä olen yli-ikäinen ollakseni enää jäsen. Piraattipuolueeseen sen sijaan olen panostanut kaiken, mikä perhettä laiminlyömättä on ollut mahdollista. Olin mukana ensimmäistä puolueen foorumia käyttöönottamassa Matti Hiltusen kanssa, suunnittelemassa mikä Piraattipuolueen toimenkuva ja tarkoitus tulisi olla, sekä kasaamassa itse puolueen perustamiseen ryhtyneen neljän hengen porukan. Alkuperäisessä yhdistyksen perustuskokouksessa minut valittiin puheenjohtajaksi kunnes kaikille avoin puolueen ensimmäinen kokous saadaan järjestettyä. Tuolloin minut valittiin varapuheenjohtajaksi ja 31.1.2009 puheenjohtajan titteli siirtyi minulle takaisin.

Olen ollut edustamassa puoluetta usein mediassa, osallistunut jokaiseen pidettyyn kokoukseen, ollut mukana kaikkien lausuntojen, kannanottojen ja lähes kaikkien tiedotteiden tekemisessä, matkustanut maailman ääriin kutsun tullessa. Haastattelujen, yhteydenottojen, poliittisen tilanteen kehittymisen ja puolueen toiminnan organisoinnin voisi sanoa olevan minulle arkipäivää. Toimin ohessa myös puolueen verkkopalveluiden ylläpitäjänä ja jäsenlehden latojana.

Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

Scoffa nimimerkillä yleensä. Poikkeustapauksissa saatan käyttää myös Palmulehto nimimerkkiä (kuten mm. twitterissä).

Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

Erityisosaamiseni keskittyy ensisijaisesti IT-puolelle sekä siihen liittyvän kehityksen ymmärtämiseen. Hieman liioitellen voisi sanoa harrastukseni, työni ja elämäni olevan puolueessa. Harrastuksen löyhempänä määrittelynä voisi mainita puuntyöstön, autonkorjauksen, hitsauksen, hyväntekeväisyys toimintaperiaatteella muutamien palvelimien ylläpitämisen, sekä todeta minun olevan teknonörtti; uudet tekniikat ja laitteet kiinnostavat minua, mutta se ei tarkoita minun kokevan niitä välttämättä tarpeellisiksi. Olen harrastanut kitaran soittoa, johon toivon vielä joskus tulevaisuudessa löytyvän aikaa. Minut voi myös löytää satunnaisesti pelaamasta Call Of Duty tai Battlefield pelisarjoja moninpelinä nimimerkillä [Pirate]Scoffa.

Miksi haluat puheenjohtajaksi?

Koska koen sen velvollisuudekseni. Olen iloinen puolueen puolesta, mikäli vielä parempi puheenjohtaja löytyy, mutta ainakaan omalla kohdallani en joudu hetkeäkään epäilemään asialle omistautumista. Minulla on selkeä kuva siitä, miten ja minne puoluetta pitää luotsata, jotta puolue tulee menestymään, sekä jo parilta vuodelta käytännön kokemusta.

Lisätietoa:

Koska puheenjohtajan toimintatapoihin vaikuttaa hyvin pitkälti myös kyseisen ihmisen luonne, kerron vielä ainakin jotain itsestäni. Lisää kannustan kysymään.
Olen perheellinen rento kaveri, jolla on kotona vaimo ja kolme lasta. En pysty repeämään jokaiseen mahdolliseen tapahtumaan, mutta siitä huolimatta näen perheellisyyden PJ:n tehtäviin nähden positiivisena asiana. Se tuo lisää perspektiiviä moniin asioihin, joihin puolue vaatii muutosta. En ole ihminen joka on innokkaana säntäämässä mielenosoituksesta toiseen, tai keräämässä nimiä addresseihin, vaan pyrin saamaan asiani lävitse järkipuheella ja neuvottelulla. Olen hyvä kuuntelemaan ja ottamaan useat eri mielipiteet huomioon.

Pyrin ensisijaisesti puheenjohtajaksi, mutta olen valmis varapuheenjohtajaksi, hallitukseen tai mihin tahansa tehtävään, mihin puolue kokee panokseni hyödylliseksi valjastaa.