Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puoluekannoista ja puolueohjelmasta Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 21.12.2010 at 17.40
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Hyvä idea, mutta jos yrität nyt ympätä sitä puolueohjelmaan niin se on taktinen katastrofi. Itse voit vetää omassa kampanjassasi mitä linjaa haluat, mutta älä sotke muiden kampanjoita.

Jotkut ehdokkaat toki pyrkivät hyväksikäyttämään puolueapparaattia omien henkilökohtaisten tarkoitustensa ajamiseen varsinkin näin vaalien alla. Muut ehdokkaat sitten suhtautuvat tuollaiseen nihkeästi. Hyväksikäyttö on vaarallistakin, koska parhaiten tahtonsa saavat läpi jo puolueapparaatissa olevat ehdokkaat, mutta osasta heistä näkee jo nyt, ettei heillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä läpi. Mutta heillä on mahdollisuus pilata muiden läpimenomahdollisuudet.

Ihminen voi olla ihan loistava puolueapparaatissa, mutta todella surkea ehdokkaana, jos ei ole taktista silmää, poliittista kompassia ja mediaseksikkyyttä. Jotkut syntyvät noiden taitojen kanssa, jotkut oppivat ja loppuja ei päästetä enää toista kertaa ehdokkaaksi heti kun PiPulla on mistä valita ehdokkaiden joukosta.

Lisäksi vastaava kansalaiskuuntelufoorumi on jo ollut olemassa ja ajaudut lähelle Muutos 2011.

Quote:Nyt ongelmana on se ettei yhteistä linjausta mistään muusta asiasta ole, kuin yhdestä keskeisestä gategoriasta.

Ei se ole ongelma vaan taktiikkaa, kun sen oikein ymmärtää.

Quote:Samalla arvokas keskiö eli demokratian tärkeys jää idealistiseksi sanahelinäksi ilman kunnon suunnitelmallista toteutusta, millä ehdotteilla, keinoilla ja rahoituksilla kyseisiin ideaaleihin päästään.

Tätä kutsutaan politiikaksi, koska PiPu ei saa yksinkertaista enemmistöä eduskuntaa. Asioiden toteuttaminen eduskunnassa on kompromisseja täynnä ja sen takia liikkeelle lähdetään epämääräisistä ideaaleista.

Quote:Tämän hetkinen vielä jatkuva vavahteleva lama vie ihmisten kiinnostuksen muualle

Äänestäjät ovat väärässä samassa kappaleessa, jossa puhutaan demokratiasta? Monet politiikan parissa touhuavat ovat jo valmiiksi etääntyneet äänestäjistä ja muiden poliitikkojen kanssa touhuaminen pahentaa syndroomaa. Kansalaisdemokratian kehittäminen on poliitikkojen inside-juttu.

Demokratian vaalidarwinismi toimii siten, että poliitikot ottavat selville mikä kaikki äänestäjiä kiinnostaa ja poimivat sieltä omaan ohjelmaansa sopivat kohteet. Kuningasvallassa taasen toimittiin päinvastoin eli kuningas kertoi, mikä kansalaisia kiinnostaa, määräten mm. heidän uskontonsa.

Taktiikka, jossa kyllä ollaan tietoisia äänestäjien huolista, mutta ne sivuutetaan ja äänestäjille aletaan pakkosyöttämään omia vaali-ideoita, onnistuu kyllä valtapuolueilta.

Jos puolueapparaatti kärsii tekemisen puutteesta niin se voisi huomata, että vaikka hyvä hallinto on puolueen vaaliohjelmassa niin sen toteuttaminen jo puolueen omassa toiminnassa on haasteellista tai kenties jopa mahdotonta. Puolueapparaatti voisi aloittaa ”mikä-ei-toimi-puolueen-hallinnossa”-listan tekemisen. Kenties siltä listalta saataisiin jotain korjattua jo ensi vuonna. Tai vuosikymmenellä.