Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puoluekannoista ja puolueohjelmasta Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Julkaisija Vastaukset
mrkk666 # Posted on 22.12.2010 at 10.25
Profiilikuva käyttäjästä mrkk666

Idea ei ollut sisällyttää järjestelmää suoraan sellaisenaan puolueohjelmaan. Ajatuksen taustalla oli konkretian mukana olo, koska pelkällä ”ideologisella taustalla ilman mitään suuntaa antavia ideoita oleva puolueohjelma uudessa puolueessa” – ei voi pitää taktisena vetona. Jos taktisena tavoitteena on imitoida perussuomalaisten kannatusprosentin nousua ei oteta huomioon että toisin kuin perussuomalaisilla, piraattipuolueen agenda on hyvin kapea. Jos taas pyritään toteuttamaan vihreiden kaltaista puoluesuunnittelua niin arvojen tuominen konkretiaan on ihan eri mitassa.

Siinä olet oikeassa ettei ehdokkaitten yksittäisten ideoiden sellaisenaan mukaan otto puolueohjelmaan ole taktisesti viisasta, varsinkin kun puhutaan näin hajanaisesta pakasta. On myös totta ettei enemmistöstä voida puhua, mutta samalla pitäisi päästä edes siihen tilanteeseen että kompromisseista päästään kättä vääntämään.

Mitä tulkitsemaasi kansalaisten väärässä oloon tulee, en tarkoittanut että kansalaiset olisivat väärässä, vaan julkilausuman sisältö on väärässä, koska se ei tule saavuttamaan sitä potentiaalista yleisöä minkä julkilausuma voisi saavuttaa, jos se olisi pohjattu perusteellisemmin. Äänestäjien intressien ollessa materiaaliset, ideaalien viskely ei saavuta koko potentiaalia.