Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puoluekannoista ja puolueohjelmasta Vs:Puoluekannoista ja puolueohjelmasta

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 30.12.2010 at 7.31
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

mrkk666 kirjoitti:
Quote:Idea ei ollut sisällyttää järjestelmää suoraan sellaisenaan puolueohjelmaan. Ajatuksen taustalla oli konkretian mukana olo, koska pelkällä ”ideologisella taustalla ilman mitään suuntaa antavia ideoita oleva puolueohjelma uudessa puolueessa” – ei voi pitää taktisena vetona. Jos taktisena tavoitteena on imitoida perussuomalaisten kannatusprosentin nousua ei oteta huomioon että toisin kuin perussuomalaisilla, piraattipuolueen agenda on hyvin kapea.

Asiaa mietittyäni käänsin takkini taktisista syistä.

Jonkinlaista ideaa demokratian parantamisesta warettaen taiteellisesti Muutos 2011:ta kannattaisi hiukan sittenkin kehitellä. Piraattipuolueelta puuttuu kilpailija-analyysi ja hyökkäysjoukot poliittisella kentällä. Kilpailijoilta ei puutu, ja ne käyttävät monin verroin enemmän rahaa piraattien kampittamiseen kuin PiPu kampanjaansa.

Muutos 2011 lähti perussuomalaisista, mutta ohjelma on mutatoitunut voimakkaasti matkan varrella, ja Muutos 2011 on yrittänyt warettaa mm. Piraattipuoluettakin. Onneksi huonoin tuloksin.

Mitä enemmän puolueet warettavat toisiaan, kuten Vihreät ja Kokoomus, sitä enemmän ne taistelevat samoista äänestäjistä ja sitä epätodennäköisemmäksi vaaliliitto niiden välillä muodostuu. Vihreät sanovat taistelevansa persuja vastaan ja persut samoin, mutta eihän näiden välillä ole liikkuvia äänestäjiä. Äänestäjätkin ovat suurelta osin eri vaalipiireissä. Vaaliteemoista päätellen Vihreät taistelevat Kokoomusta vastaan ja persut Keskustapuoluetta.

Päivi Räsänen piti ääntä homoista kootakseen omat äänestäjänsä peläten niiden liukuvan persuille, joiden kanssa kridet olivat vaaliliitossa.

[strike]SMPeellä [/strike] Perussuomalaisillahan idearepertuaari perustuu kansan protestiin, olkiukkoihin ja epäkonkreettisiin lupauksiin. Perussuomalaiset on enemmän internet-puolue kuin Piraattipuolue. Niillä on ollut jo vuosia false flag-rummutus käynnissä internetissä.