Vs:Puolueohjelman muutosehdotukset

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Puolueohjelman muutosehdotukset Vs:Puolueohjelman muutosehdotukset

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 19.10.2009 at 18.39
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Mitenkäs olisi kielteinen suhtautuminen koko patenttijärjestelmään? Nythän tuolla vain halutaan ”arvioida patenttijärjestelmän hyödyt uudelleen”. Luulisi kuitenkin piraateille olevan jo aika selvää, että patenttijärjestelmää ei tarvitse enää sen enempää arvioida, koska se on niin ilmiselvästi huono, ja ratkaisu asiaan on sen lakkauttaminen.

Ruotsalaisilla on ollut alusta alkaen tavoitteena patenteista kokonaan eroon pääseminen. Miksei meilläkin voisi olla?

Quote:Patenttijärjestelmän hylkääminen
Lääkepatentit tappavat ihmisiä kolmannessa maailmassa joka päivä. Ne hankaloittavat potentiaalisesti ihmishenkiä pelastavaa tutkimusta pakottamalla tiedemiehet pitämään löytönsä salassa patenttihakemusten käsittelyn ajan sen sijaan että he jakaisivat nuo löydöt muun tieteellisen yhteisön kanssa. Viimeisin esimerkki tästä on lintuinfluenssavirus, jonka yhteydessä edes uhka globaalista pandemiasta ei riitä tutkimuslaitoksille syyksi olla tavoittelematta huikeita voittoja patenttien avulla.

Piraattipuolueella on rakentava ja järkeenkäypä ehdotus vaihtoehdoksi lääkepatenteille. Se ei vain ratkaisisi mainittuja ongelmia vaan takaisi myös enemmän rahaa lääketieteelliseen tutkimukseen siitä huolimatta, että lääkkeiden aiheuttamat kustannukset yhteiskunnalle putoaisivat puoleen. Tämä on yksi asioista, joista haluamme keskustella koko Euroopan tasolla.

Muilla aloilla patenttien skaala ulottuu moraalisesti vastenmielisistä (elävien organismien patentit) vakavasti vahingollisiin (ohjelmisto- ja liiketoimintamenetelmäpatentit) ja yksinkertaisesti tarkoituksettomiin (kypsien tuotannollisten teollisuudenalojen patentit).

Euroopalla on kaikki voitettavanaan eikä mitään menetettävänään jos se luopuu täysin patenteista. Ja jos me otamme tässä asiassa aloitteen, muu maailma tulee lopulta seuraamaan meitä.