Vs:Puoluerahoituksen julkisuus

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puoluerahoituksen julkisuus Vs:Puoluerahoituksen julkisuus

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 13.8.2009 at 22.43
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Letesgubbe kirjoitti:
Quote:Nyt kannattaisi varmaan rummuttaa lujasti Piraattipuolueen rahoituksen avoimuudesta. Laajemminkin, mutta toki myös erilaisilla keskustelupalstoilla, esimerkiksi:
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article316296.ece?s=u&wtm=tt-13082009

Kannattaisi kyllä. Kaikki Piraattipuolueen rahoitustietojen avoimuudesta tietävät voivat toki käydä kommentoimassa asiasta aina kun se nousee jossain esille.

Tulkintamme henkilötietolaista on sellainen, ettemme ole varmuuden vuoksi pistäneet nettiin listaa yksityishenkilöiden lahjoituksista. Ymmärtääkseni listan nettiin laittaminen merkitsisi tietojen luovuttamista EU/ETA-alueen ulkopuolelle, jolloin tarvittaisiin listalla olevien henkilöiden nimenomaiset suostumukset. Emme ole varmoja, onko tietyn viitenumeron käyttö lahjoituksessa riittävä suostumus. Vähintään 300 euroa kalenterivuoden aikana lahjoittaneista ylläpidetään kuitenkin listaa, jonka voi tilata rahastonhoitajalta 10 euron maksua vastaan.

Lahjoitusrajan ylittäviä yrityslahjoituksia ei tietääkseni ole vielä tullut. Yrityksillä ei kuitenkaan ole vastaavaa yksityisyyden suojaa, joten mielestäni kaikki 300 euron rajan ylittävät yrityslahjoitukset voitaisiin julkistaa netissä.