Vs:Ranska aikoo verottaa Googlea

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ranska aikoo verottaa Googlea Vs:Ranska aikoo verottaa Googlea

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 9.1.2010 at 18.43
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

”Ranska suunnittelee suurten kansainvälisten internetpalvelujen, eriytisesti hakukoneiden panemista verolle. Mainostuloja verottamalla rahoitettaisiin muun muassa sanomalehtiä ja kulttuuria.”

Suomeksi sanoen Google maksaisi jonkinnäköistä hyvitystä vastustamistaan tekijänoikeuksia. (Kuten tuolla myöhemmin sanotaan: ”Rahat ohjattaisiin internetvallankumouksen kolhimille taiteen- ja kulttuurinaloille ja sanomalehdille.” Tosin oikeammin olisi sanoa: ”Rahat otettaisiin internetvallankumouksen aikana sormi pyllyssä istuneiden elättämiseen.”)

”- Kansainvälisille nettisivustoille ei pidä antaa lahjoja, niiden toiminta vääristää kilpailua. Tahdomme kilpailuviranomaisten selvittävän, syyllistyykö Google hallitsevan aseman väärinkäyttöön nettimainonnassa.”

Eikös EU juuri halua tehdä kilpailusta maailmanlaajuista? En millään muotoa haluaisi puolustella Googlen ylivaltaa, mutta mielestäni tuo on melko kehno isku Googlea vastaan. Eikö Sarkozy voisi vain myöntää, että hän tykkää isoista ylikansallisista yhtiöistä vain siinä tapauksessa, että ne ovat ranskalaisia (tai tekijänoikeusyhtiöitä… Mahtaa muuten herra saada hieman hyvää seksiä sen edestä, että vetää erääksi ”tärkeimmäksi” politiikkansa päämäräksi tekijänoikeuksien kiristämisen…).

Google on ehkä vähän liiankin suuri yhtiö, mutta ei sitä ongelmaa tällä tavalla hoideta >_> Eikä todellakaan konservatismin hyödyksi.