Vs:Re: Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Re: Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
kummostain # Posted on 13.5.2011 at 12.08
Profiilikuva käyttäjästä kummostain

Olen itsekkin artisti joka ei halua tienata musiikilt rahaa (olin tätä mieltä jo kauan ennenku kuulin tästä puolueesta). Mielestäni kuluttajalle taiteen pitäisi olla mah. ilmaista ja artistin saada tulot muualta. Puolueen ajama perustulo kuulostaa mielestäni hyvältä idealta.

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Kyllä musiikin tekijän on nykyään aika vaikea keksiä mitään muita vaihtoehtoja, kuin levysopimus vastapuolen ehdoilla. Mistään muualta ei ole paljon mahdollista starttirahaa saada. Ilmaista musiikkia tekevät ovat hyvin pitkälti niitä, jotka eivät edes halua tienata musiikillaan mitään. Mutta koko ajan bisnes menee tälläkin saralla enemmän ja enemmän nettiin, jossa kuluttaja on se, jolla on vaihtoehtoja. Digitaalisen musiikin myynnin lisääntyminen on ollut hidasta, koska levymafialla on fiksuja kavereita miettimässä näitä juttuja ja miettiminen vie aikaa. Nyt ideat on jo keksitty ja voidaan alkaa myymään.

Kuten jo sanoin; pidän ilmaisen musiikin (ja muun taiteen) ideasta. Olen samaa mieltä tästä ”mafia”-jarrukapulasta jota lafkat pitää pinnojen välissä.

Quote:Ideahan on sama kuin ennenkin, eli totaalinen kontrolli musiikkimarkkinoista koko maailmassa Neljän Suuren yhteistuumin. Tällä varmistetaan, ettei artisteilla ole jatkossakaan muita vaihtoehtoja, kuin levyfirmojen kavereitten nettisivut, jolloin levyfirma tekee itsensä taas teennäisesti tärkeäksi välikädeksi pelkillä peperilapuilla, joissa on sopivia nimiä alla. Tehokkaita palveluita lähes nollakustannuksin ja tarkkaan valikoitu kuka saa myydä ja mitä, jotta tälläiset suuret yksittäiset puljut saadaan pystyyn eikä turhaa kilpailua pääse syntymään. Se niistä vaihtoehdoista taas.

Samaa mieltä. Aloittelevalle artistille on opetettu että tämä on ainoa tie edetä.

Quote:Yhtä asiaa tosin levymafia ei ole vielä ratkaissut ja siksi se pitää kiinni CD-levyistä kynsin hampain niin pitkään kuin voi. Eli millä pirulla voisi netissä myydä yhden hyvän biisin siivellä 10 huonoa biisiä ikään kuin samalla levyllä hintaan 2e/kipale?

Liian pitkään on tehty levyjä kaavalla 1-3 toimivaa sinkkua ja loppu levy täytebiisei. Tämä on mielestäni niin väärin. Mikäli taiteilijat saisivat tulonsa muualta, eikä olisi näitä lafkoja, taiteilija panostaisi musiikkiin koska nauttisi sen tekemisestä. Ei tulisi näitä tuotettuja sinkkuja täytteineen vaan jokainen biisi olisi luova ja uusi. Rahanahneet helppoa musiikkia tekevät karsiutuisivat koska eivät saisi tuloja ja aidosti osaavat artistit (turhan moni lahjakas artisti ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota koska ei ole päässyt tai halunnut suureen koneistoon) jatkaisivat luovan musiikin (ja muun taiteen) luomista.

En yksinkertaisesti pidä ideasta rahastaa jollain niin kauniilla asialla kuin taide. Tuntuu yhtä hölmöltä kuin ottaa sisäänpääsymaksu siitä että pääsee käymään puistossa.

Quote:Toinen vaihtoehto on se, että rikotaan näiden paperilappujen arvo. Sitten tulee uusia toimijoita alalle kuin haulikolla ammuttuna ja kilpailu alkaa kukoistaa ja levyfirmatkin löytävät paikkansa palvelujen tuottajana muusikoille, eikä päin vastoin (kuten nykyään) mikä on hyvin luonnoton ja kieron kuuloinen toimintamalli jo muutenkin.

Tämä kuvio ei minun utopiaani aivan sovi mutta paremmalta tämäkin kuulostaa kuin nykymeininki.

Eräs piraattipuolueen muusikko sanoi että artisti ottaisi tulonsa livemusiikilla ja nauhoitettu musiikki toimisi ns mainoksena. Se olisi kuluttajalle ilmaista ja jos kuluttaja tästä tykkää, hän voi tukea artistia joko lahjoituksena tai tulemalla keikalle.

Hyvä idea sekin, mutta itse pyrin keikkani järjestämään aina ilmaiseksi.