Vs:Rikkooko tämä nettipaljastus lakia?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Rikkooko tämä nettipaljastus lakia? Vs:Rikkooko tämä nettipaljastus lakia?

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 28.10.2010 at 22.11
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

JJ75 kirjoitti:
Quote:Esimerkkinä voitaisiin käyttää kun talletetaan lokitietoja. Poliisi voi munia kuukausi tolkulla tutkimatta lokitietoja ennenkuin viimehetkillä. Sitten kun saa lopulta vastauksen, niin asiaa ei ehdi viemään itse eteenpäin, koska ei ole jäänyt aikaa lokitietojen poimimiseen. Poliisit pelaavat herkästi esim. aikaa tutkimuksissa. He voivat koittaa saada luopumaan jopa syytteistä.

Arkista viranomaismielivaltaa, joka johtuu liian tulkinnanvaraisista laeista tai sisäministeriön salaisista ohjeista tai jostain laittomasta syystä.

Laitonta syytä epäillessä voi prosessoida viranomaista vastaan, josta taasen seuraa häviö oikeudessa ja kunnianloukkaussyyte kostona perään. Puolustus tuohon pitäisi olla, että viranomainen ei voi asemansa vuoksi nostaa syytettä tai ainakaan syyttäjän ei pitäisi sitä hyväksyä. Myös oikeusistuimen toimintaa vastaan voi prosessoida, jos viitsii tarpoa suossa.

Muistettakoon nyt kuitenkin, että Suomi ei ole oikeusvaltio vaan joku ihmeellinen paikka, jossa ihan rivikansanedustaja voi ohjeistaa jotain poliisiviranomaista ohi lakien ja esimiesten puhelinsoitolla. Toimintaohjeiden vastaanottaminen kansanedustajalta on tietysti täysin laitonta viranomaiselle. Korruptio on siis juurtunut syvälle Supoon, poliisiin ja oikeusistuimiin. Tosin korruptoituneisuus on henkilökysymys eli jotkut ovat korruptoituneita, toiset ovat kallellaan johonkin suuntaan liikaa ja jotkut taasen eivät ole korruptoituneita.

Mahdollisesti Seppo Lehdon tapaus innosti vihreät naiset keski-iän kriisissään kokeilemaan prosessointia politiikassa, joka levisi sitten persuihinkin. Minä vaan lainaan Raamattua: ”Joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu” ja eikös väkivaltamonopolilla ole joku puukkotunnuskin? Kas kun ei ole joku äärikukkahattutäti vielä kauhistellut, ettei moista saa lapsille näyttää.