Vs:Ruotsin vasemmiston idea kirjastoille

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ruotsin vasemmiston idea kirjastoille Vs:Ruotsin vasemmiston idea kirjastoille

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 18.9.2009 at 19.36
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Nyt on ihan pakko sanoa, että tuollaisesta mallista olen puhunut jo PP:n alkuajoista lähtien, muistaakseni jo jollain foorumilla ennen PP:n olemassaoloa. Tosin olen sotkenut vielä YLE:nkin samaan soppaan. Faktahan on, että YLE:n Areena-palvelu on maailmankin mittakaavassa huomiota herättävä viritelmä. Tässä vedetään usein esiin rahoitusmallikortti, mutta se ei kiinnosta minua. Lopputulos kiinnostaa.

Olen sitä mieltä, että tekijöitä tarvitaan ja että tekijöille tulee jollain järjestelmällä taata tuloja. Huom. tekijöille – välittämättä muista portaista. Tosin ihan hirveän suurta määrää tekijöitä tuolla ei pysty elättämään, joten järjestelmän syvempi olemus kaipaa aika lailla keskustelua, myös tekijöiden itsensä puolesta. Faktahan on myös, että etenkin muusikkoja on huimasti enemmän, mitä nykyinenkään järjestelmä pystyy elättämään. Vain murto-osa teoksista tulee edes koskaan suurien massojen tietoon.

Pitää muistaa, että tämä järjestelmähän ei estä myyntiä ja tuloja muitakin reittejä pitkin, kuten juuri levy-yhtiöt, keikat, leffateatterit jne. Muutenkin lataamisella ei näytä tutkimuksien mukaan olevan negatiivista vaikutusta tekijöiden tuloihin, joten tuo raha olisi tekijöille pelkkää plussaa ja kuten uutisessa todettiin, mahdollistaisi useampien kohdalla kokopäiväisen työskentelyn kulttuurialalla.

Kommentteja ystävät hyvät :)