Vs:Sähköautot vs.

Julkaisija Vastaukset
Pottumaa # Posted on 21.7.2009 at 21.42
Profiilikuva käyttäjästä Pottumaa

Quote:Mitä enemmän elektroniikaa, sitä enemmän potentiaalisesti vikaantuvaa elektroniikkaa.
Kiitos tästä kommentista, aina välillä sanat hakusessa itsellä :)

Quote:Yksin ne tietokoneet eivät kuitenkaan toimi koska tarvitsevat paljon dataa sisään osatakseen tehdä päätökset, ja tarvitsevat toimilaitteet, joita käskeä.
Näinhän se on ja tulee olemaan niin kauan kuin halutaan autoon hienoja lisävarusteita ESP:stä ABS:ään. Juuri näiden osien hajoamiset työllistävät varmasti eniten merkkikorjaamoja. Ei niinkään moottorinohjauslaitteiden hajoaminen, johtuen juuri sijainnistaan autossa.

Quote:Sähkömoottoriautossa tietokone on yhä tarpeen, mutta sisään tulevia syötteitä on vähemmän ja ulospäin suunnattua käskytystä vähemmän. Sähkökapistuksia tulee lähinnä lisää:
-sähkömoottori itse
-akut (löytyy toki autostakin, mutta tarvetta on yli satakertaiselle kapasiteetille)
-perkeleellisiä ampeereja syöttävä moottorinohjausboksi… eräänlainen ”vahvistin”, joka toimisi todennäköisesti pulssinleveysmodulaatiolla, jottei ohjausboksi itse joudu toimimaan sarjavastuksena

Jos nyt oikein aletaan mielikuvituksellisiksi ja rakennettaisiin auto jossa olisi vaikka oma sähkömoottori jokaiselle pyörälle, tulisi kaikki nämä moottorit synkronoida keskenään erilaisilla ohjainlaitteilla joka tapauksessa, muutenhan tästä aiheutuisi esimerkiksi kaarre ajossa ongelma jossa olisi aina tasauspyörästön lukko 100% päällä.
Tämänhän voisi toki kiertää käyttämällä nykyistä takavetotekniikka, mutta tässä tulisi taas esille öljyn tarve.

Quote:Näh. Se on vain hukattua energiaa. Paineiden noustella liian ylös, aukeaa öljynpaineventiili, joka päästää osan öljystä purkautumaan takaisin öljypohjaan. Näin ainakin Wanhassa Heraldissani.
Unohdin mainita että ei se ylipaineventtiili loputtomiin kestä, tarkoitan tällä siis jatkuvaa kaksinkertaista öljynpainetta moottorissa. Tuon ylipaineventtiilin koko on myös rajallinen.
Sähköisessä bensapumpussa olisi jälleen kerran kuuluisan ohjainlaitteen paikka koska moottorin öljynpaineethan nousevat aina moottorin kierrosten mukaan.
Quote:
Hyväksytään automoottoreissa muutakin, kuten huohottimen jäätymiset, koko öljytilavuuden oksentaminen pikalle mittatikun reiän kautta, ja niin edelleen… vain koska Suomi ei ole pääasiallinen markkina-alue.

Tässä olen aivan samaa mieltä.