Vs:Sähköautot vs.

Julkaisija Vastaukset
Pottumaa # Posted on 22.7.2009 at 20.59
Profiilikuva käyttäjästä Pottumaa

Quote:Jos jokaisen pyörän moottori tuottaa tietyn samansuuruisen momentin, se ei tarkoita silti 100% tasauspyörästölukkoa vastaavaa tilannetta.
Oma käsitykseni sähkömoottoreista on tämä että pyöriminen, vääntö ja teho ovat yhtäaikaa ?sarjassa? pyörivissä moottoreissa sama, ellei tätä ole erikseen ohjelmoitu tai säädellä erillisestä kytkimestä. Tosin kuten mainitsin jo aiemmin ei omasta mielestäni jokaiselle pyörälle oman moottorin asentaminen ole edes käytännöllistä.

Quote:Yksinkertaisimmillaan moottorinohjaus voisi ottaa suoraan kaasusignaalin polkimen akselille asetetulta potentiometriltä (eli säätövastukselta) ja moduloi siitä pulssinleveyssignaalin, jolla pätkitään käyttövirtaa kaikille moottoreille. Niin kauan kuin mikään ei luista, sama kontrollisignaali kelpaa kaikille pyörille. Niin uskomattoman simppeliä, joskin menee paljon monimutkaisemmaksi, kun mukaan tulee ajovakauden hallinta.
Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta idealta jos vain jollain jo kokemusta vastaavanlaisesta mallista löytyy. Tosiaan kuten sanoit heikkoutena tässä tulisi muiden apulaitteiden asennuksen vaikeus.
Itse kyllä toteuttaisin tuon jonkin sorttisella ESP kopiolla joka valvoisi jokaisen pyörän pyörimisnopeutta erikseen.

Quote:Ruuveista huolimatta moottorinohjausboksikin lähtee autosta nopeammin kuin sulake takapenkin alta, kiitos sulakkeiden ”ihanan” sijainnin.
En tiedä minkä vuosimallin bemari, mutta näin periaatteessa kaikki osathan saa irti muttei toki enään kiinni. Tarpeeksi ”uudessa” autossa näitä ohjainlaitteita ei ruvetakaan ihan niin vain vaihtamaan vaan jokainen ohjainlaite on vaihdossa koodattava uudelleen.

Quote:Joo… mutta kyseessä voisi olla joka akselilla rasvanipa, johon ruutataan voimansiirtorasvaa vuosihuollon yhteydessä. Puhuttatisiin siis millilitroista eikä litroista. Tai sitten olisivat huoltovapaita. (Oman kokemukseni mukaan se tarkoittaa sitä, että laite on korjauskelvoton viimeistään 20 vuodessa…)
Tätä mietin itsekin edellisellä kerrala. Ajatus ei taas siirtynyt sormien kautta näytölle.