Vs:Sähköautot vs.

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 23.7.2009 at 0.11
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

whiic kirjoitti:
Quote:
Tuskin aivan näin.

Ihan just näin. Onko sinulla oikeasti käsitystä miten isosta sähkömoottorista puhuttaisiin, saati painavasta? Moottorit (jos nyt ylipäätään joka nurkkaan erillistä laitettaisiin) pitäisi sijoittaa iskunvaimentimien taakse, jolloin siihen tulisi vielä lisäksi nivelet.
Kun vielä laskee kustannukset ja sen miten paljon tuossa kuluisi sähköä hukkaan, suhteessa yhden moottorin laitteestoon, niin tuskinpa tulemme näkemään neljällä erillisellä sähkömoottrilla toimivia autoja, jos sähkömoottoreilla noin ylipäätään laisinkaan isossa voluumissa.

Ylipäätään olet ilmeisesti unohtanut, että vedottomassa pyöräparissa ei tarvitse tasauspyörästöä, koska pyörät ei olisi ylipäätään yhteissä akselissa kiini. Näin ollen jos auto toteutetaan vain yhdellä pyöräparilla vetävänä, niin sen toteutus olisi hyvinkin helppoa siihen nähden, mitä tässä nyt on maalailtu. Neliveto on sitten oma juttunsa, mutta sekin olisi kaikenkaikkiaan fiksumpi toteuttaa yhdellä moottorilla. Ihan jo niiden moottoreiden koon perusteella.