Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Julkaisija Vastaukset
Pottumaa # Posted on 19.7.2009 at 22.14
Profiilikuva käyttäjästä Pottumaa

Voisin tähän vastailla autoalalla työskennelleenä että kaukana ollaan vielä sähköautosta jossa akut kestäisivät pidempää ajoa.

Ensimmäisiä massatuotanto sähköautojahan kehiteltiin jo 70-80 luvulla ja läpimurto tuossa akun rakenteessa tehtiin muistaakseni GM:n toimesta, mutta öljykriisin ja erinäisten yhteensattumien takia GM myi kyseisen akku mallin patentit öljy-yhtiöille jotka tälläkin hetkellä pitävät noita patentteja hallussaan.

Tästä johtuen sähköautojen kehitys tuntuu polkevan paikallaan.
Hybridi tekniikka myös on lapsenkengissä vielä ja todennäkösesti tulee olemaan varteen otettavampi vaihtoehto kuin pelkät sähköautot.

Vaikka nyt tehtäisiin jonkin sortin läpimurto näissä sähköautojen rakentamisessa ei siitä olisi ainakaan Suomen kansalaisille vastaavaa hyötyä koska tässä nyt tulee taas kysymykseen talvi, lumi, vesi, jää ja suola. Vielä en ole ainakaan itse nähnyt yhtäkään automallia joka olisi näistä kaikista selvinnyt puhtain paperein.

Olihan tuolla että ei vaadi juuri mitään huoltoa ja tähänkin voi sanoa että vetoakselit, laakerit ynm silti vaativat oman huoltonsa. Jarrutusenergian talteenottojärjestelmä mutkistaa asioita vielä niin paljon että sitten ei ihan jokainen ”tee se itse” mies/nainen niitä jarrupaloja ryhdy vaihtamaan. Jarrutusenergian hyödyntämisessä ollaan vielä monia ellei jopa useita kymmeniä vuosia jäljessä.

Kaikenkaikkiaan sähköautot eivät tule olemaan vielä moniin vuosiin varteenotettavia vaihtoehtoja esimerkiksi pohjoismaissa juuri sähkön ja suolaveden sopimattomuudesta yhteen. Hyviä pointtejahan tuossa alkuperäisessä viestissä oli, mutta kyllä paperilla se vain näyttää niin paljon paremmalta kuin käytännössä vielä moniin vuosiin.

Palailen toki vastailemaan jos tästäkin nyt jotain unohtui tai jäi epäselväksi.

PS. Edit: Tuossa vielä dieselin hehkutuksesta. Ainakin suuremissa huoltoliikkeissä ollaan jo todettu dieselin olevan jopa vaarallisempi kuin bensa käyttöinen auto. Dieselin päästöistä tulevat pienhiukkaset takertuvat keuhkoihin kuin asbesti ja tulee aiheuttamaan vielä päänvaivaaa monille. Diesel on vain bensan valmistuksesta aiheutuva sivutuote jonkaa hinta pidetään monissa maissa pelkästään verotuksella alhaisempana kuin bensan hintaa.