Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 16.10.2009 at 13.28
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Metaanilla ajettaessa poistetaan yli 20 kertaa hiilidioksidia
pahempaa kasvihuonekaasua kierrosta.”

Eiköhän kaiken kerätyn kaasun saa muutenkin hyötykäytettyä jossakin. Ei siihen metaaniautoja tarvita. Nesteyttää metaanin ja korvaa sillä esim. butaanin käyttöä.

Sikäli en olisi metaanin käyttöä vastaan autoissa, mutta autot tarvitsevat kattavan jakeluverkoston. Ei riitä, että 100 kilometrin säteellä on yritys joka täyttää nestekaasusäiliösi – sitä täytyisi olla joka ikisellä huoltoasemalla. Ja kun on bio-etanoli, bio-metanoli, biokaasu, vety ja tusina muuta ehdotusta ympäristöystävälliseksi polttoaineeksi, niin faktahan on, että kaikkea ei voida tarjota. Ajatus siitä, että ”kyllä markkinat ratkaisee” johtaa siihen, että mennään siitä joka on öljy-yhtiöille tuottoisinta – ja se ei taatusti ole sähkö, jota saa vaikka kotoansa lämmitystolpasta tai omakotitalon seinän ulkopistokkeesta/autotallin seinästä.

Mitä tulee kompostointiin, niin kyllähän metaania kerätessä biojäte kompostoidaan. Erona on vain se, että pistetään kompostikasan päälle imuri ja kerätään metaani talteen.