Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot Vs:Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 19.7.2009 at 22.42
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Pottumaa: ”Hybridi tekniikka myös on lapsenkengissä vielä ja todennäkösesti tulee olemaan varteen otettavampi vaihtoehto kuin pelkät sähköautot.”

Pahoin pelkään, että näin tulee olemaan… poliittisista syistä, ja patentinhaltijoiden palliotteesta johtuen myös.

Pottumaa: ”nyt tulee taas kysymykseen talvi, lumi, vesi, jää ja suola. Vielä en ole ainakaan itse nähnyt yhtäkään automallia joka olisi näistä kaikista selvinnyt puhtain paperein.”

Ei taida olla ollut yhtäkään polttomoottoriautoakaan, joka olisi puhtain paperein noista selvinnyt – siitä huolimatta tiemme ovat täynnä pörisijää ja pärisijää. Ei suola syövytä sähköautoa sen enempää kuin bensiiniautoa. Jos bensiiniauton elektroniikka kestää pakkaset, miksi ei sähköautonkin. Lumi, vesi ja jää… niin lähinnä asettava vaatimuksia auton korille, tiivisteille, renkaille, jarruille, jne. Kaikki toimivaksi todettu polttomoottoreita käyttävissä autoissa.

Kyllä minä sen uskon, että ei ole sähköautoa, joka ei oikeanlaisessa talvessa, oikeanlaisissa kosteissa ja/tai kylmissä oloissa keräisi kondensiota ja lakkaisi toimimasta selittämättömästi. Tätä tapahtuu talvikauden aikana päivittäin polttomoottorikäyttöisille autoille, joten miksi sähköauto olisi tai miksi sen edes tulisikaan olla tälle oikkuilulle immuuni?

Sähkömoottorit toki tarvitsevat jäähdytysilmaa, mutta eihäs sitä ole pakko ottaa läheltä katutasoa, jossa voi olla roiskevettä.

Sanoisin, tosin yhden piirteen, joka sähköautoissa voisi käydä v-mäiseksi: lämmitys. Pätkäajossa varmasti tosi hieno, kun lämmitys tuotettaisiin sähkövastuksilla moottorinhukkalämmön sijaan, mutta pidemmillä matkoilla akut tyhjenisivät huomattavasti nopeammin miellyttävän lämpötilan takaamiseksi.

Tosin tämä on osittain korjattavissa älykkäämmällä suunnittelulla (viittaamatta tässä Jumalaan) ja sisäilman kierrättämisellä ja kuivaamisella. Lisäksi lämpöeristystä voisi jotenkin parannella, erityisesti laseissa. Lämpöeristys vähentäisi huurustumistaipumustakin, joskin lasi voisi jäätyä ulkopuolelta. Tosin tätä voi tapahtua nykylaseillakin.