Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 2.6.2009 at 20.20
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Scoffa kirjoitti:
Quote:
Paitsi ettet ottanut edelleenkään kantaa siihen, miten tavallisesta pulliaisesta voidaan tehdä rikollinen hänen tietämättään edes syyllistyvänsä mihinkään?
Kuten jo alussa mainitsin, minunkin tietokoneeni (kaikki niistä joissa on wlan) yhdistää automaattisesti suojaamattomaan wlan verkkoon, sitä ei ole tarvinnut erikseen laittaa päälle vaan se on niin jo out-of-box asetuksilla.

Otin kantaa. Lain yleinen tarkoitus on luoda perusoikeudet, joista kansalainen ei välttämti tiedä, mutta asioista voidaan tiedottaa. Jonkun kotiin luvatta tunkeutuminen on aina rikos, vaikka ovi olisi auki. Voidaanhan silloinkin ajatella, etten tiennyt, ettei avoimestakaan ovesta saa mennä sisälle. Itse asiassa maailma on täys paljonkin lakeja, joista kansalaiset ei edes tiedä ja siksi niin paljon kansalaisten oikeuksia rikotaankin, kun ei tiedetä pitää oikeuksistaan kiini.

Jos sinä tunkeudet kertomallasi tavalla jokaiseen avoimeen Wlan-verkkoon, niin tekosi voidaan luetella törkeäksi, kun vielä kerrot, että tiedät tekeväsi laittomasti. Joten siinä mielessä varoisin puheitasi näin julkisesti.

Quote:
Eiköhän fyysiseen verkkoon tunkeutuminen nyt luulisi olevan vähän selkeämpi tapaus, eikai meidän sitä tarvitse läpi käydä? Vertaa tilannetta vaikka puhelinkuunteluun; et saa kytkeytyä lankalinjaan salakuuntelemaan, mutta LA puhelimella soitettuja puheluja saat kuunnella aivan vapaasti. Näin laki on jo nyt ja se on säädetty ajatuksella.
DVD:n suojaus ei liity tähän mitenkään, kyseessä on käytettäväksi ostettava/vuokrattava tuote, jota ei kopiosuojauksen takia lain mukaan edes saisi käyttää sen alkuperäiseen tarkoitukseen jos käytät väärää ohjelmaa. mm. Linuxissa et saisi katsoa DVD elokuvaa lainkaan, olet sen sitten ostanut tai vuokrannut.

Niin luulisi, mutta onko se sitten enää, jos laki antaa eriäviä vapauksia jollekkin muulle. Mikä on fyysistä edes? Fyysistä on se ilmassa menevä sähkökin.

DVD kuuluu tähän paljonkin, mutta se on piikki lihassa vertauksena. Siitä haluat eroon. Paras keino on tietysti esitelmöidä vastaan kuulumattomuutta.