Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Cooler # Posted on 10.6.2009 at 0.19
Profiilikuva käyttäjästä Cooler

Teppo kirjoitti:
Quote:Cooler kirjoitti:
[quote]Teppo kirjoitti:
Tuota… nyt on ihan pakko kysyä: Onko tuo jotain omituista huumoria vai onko kyse ainoastaan tietämättömyydestä? :ohmy:

Ei se ole huumoria. Se on vissiin tietämättömyyttä sitten, koska arvon puheenjohtaja niin toimii, vaikka laki kieltää moisen. Ihan meni vielä julkisesti myöntämäänkin asian.[/quote]
Ei nyt tule heti mieleen sellaista kohtaa jossa avoimeen verkkoon yhdistäminen olisi määriteltäisiin laittomaksi. Pointtihan on juuri siinä, että se on avoin ja sitä julkisesti mainostetaan käytettävissä olevaksi.

Ihan eri juttu on jos on otettu käyttöön ihan defaulttitunnuksista lähtien mikä tahansa suojaus joka estää siihen sokkona liittymästä. Jo se, että kielletään WLAN:ia ”mainostamasta”, ts. piilotetaan se, voitaisiin kait ajatella jonkinlaiseksi suokaukseksi. Tällöin käyttäjän pitäisi antaa edes minimaalisesti tietoja joilla em. suojaus ohitetaan ja teosta tulee tarkoituksellinen tietomurto tai ”luvatta käyttö”… millä tavoin tuo sitten haluaakin määritellä.

Sellainen pikkuasia on luonnollisesti huomattava, että mikäli esim. naapuri huomaa verkkovierailut avoimessa WLAN:issaan (vaikea kuvitella, jollei osaa lainkaan suojata verkkoaan?), niin periaatteessahan tilanne on se että verkkovierailut pitäisi lopettaa. Käytännössä se naapuri tuskin edes huomaa asiaa ja tuskin osaa sitä tulla erikseen kieltämäänkään. Jos näin käy, ollaan vähän harmaalla alueella noin laillisesti.

Suoraan esim. kodin ulko-oveen verrattavissa WLAN ei ole. Vähän sama juttu kuin jotkut sankarit eivät osaa erottaa varastamista (siirtämistä) kopioinnista. :P

Tämä siis vanhasta (huonosta) muistista kiskaistuna ja maalaisjärjellä ajateltuna. Asiantuntijat terveitä oikaisemaan jos aihetta on.