Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 11.6.2009 at 6.14
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

Teppo kirjoitti:
Quote:Teppo:
Luvatta toisen verkkoon tunkeutuminen on rikos. Se ei siitä miksikään muutu. Enkä tiedosta olevani tietämätön, kunhan sanoin, että arvon puheenjohtaja on.

Minun mielestä se ei ole tunkeutumista, jos vaikka kaupungilla kävellessäni NetBookini tai käännykkäni yhdistyy kymmeniin avoimiin langattomiin verkkoihin automaattisesti. Näin se on suunniteltu toimivaksi. Tunkeutuminen on mielestäni sitä, että tietoisesti pyritään arvaamaan tunnuksia tai salasanoja sekä murtamaan suojausta, jotta pääsisi käyttämään verkkoa.

Mielestäni keskustelun lähtökohta on hyvä – tietämättömän käyttäjän suojaaminen hyväksikäytöltä, mutta nykyteknologialla tietämätön käyttäjä on hyvin suurella todennäköisyydellä myös ”hyväksikäyttäjä”. Nimittäin tiedän useita tapauksia, jossa uusi onnellinen WLAN purkin omistaja onkin käyttänyt kuukausia naapurin WLANia kaikkeen nettisurffaukseensa, koska siinä sattui olemaan paremmat kuuluvuudet kuin omassa WLAN purkissa ja näinollen tietokoneen käyttöjärjestelmä on automaattisesti valinnut naapurin yhteyden.

Teppo kirjoitti:
Quote:Teppo:
Sillä ei tosiaan sitten ole mitään merkitystä mikä on tapasi tunkeutua verkkoon. Netistä saa erilaisia sovelluksia ladattua, joilla voit sunkeutua ”lankoja pitkin” ihan ADSL-yhteytesi kautta toiseen ADSL-yhteyteen ja sielä päässä olevaan tietokoneeseen. Siihen ei tarvita mitään erityistä osaamista eikä missään kohtaan välttämäti kysellä tunnuksia. Sinun (ja monen muunkin) logiikalla tämäkään tunkeutuminen ei olisi rikos, koska mitään selkeeä ”STOP-merkkiä” ei ole.

Tätä ei varmaan satu ”sattumalta” kun kävelet kaupungilla kännykän tai netbookin kanssa? Oman tulkintani mukaan tämä on sitä tunkeutumista. Toisekseen miksi haluaisit käyttää jonkun toisen fyysistä verkkoa pelkästään yhteyden saamikseksi verkkoon – joka sinulla on jo?

Teppo kirjoitti:
Quote:Teppo:
Hämmästyttävintä on kuitenkin se, että piraatit ovat kovasti puolustamassa yksityisyyttä, mutta toisen Wlaniin tunketuminen on ihan OK, vaikka se sortaa aika rankasti yksityisyyttä. Vielä koomisinta on, ettei piraatit itse asiassa tunne edes lakia. Ei edes puheenjohtaja. Aika vakuuttavaa. Ja voi niitä älämölöjä jos hallitsevat puolueet jäisi tälläisestä kiini.

Minun mielestä avoimen WLAN:in käyttö ei ole tunkeutumista ja sortaa yksityisyyttä vasta kun jokin kyseisen avoimen WLAN:in käyttäjistä alkaa skannailemaan portteja, sniffaamaan liikennettä tai yrittää muuttaa WLAN-tukiaseman asetuksia.