Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 11.6.2009 at 16.24
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

Teppo kirjoitti:
Quote:Se on silti rikos. Käytetään siitä nyt ihan mitä termiä tahansa.

Rikos, johon tuhannet suomalaiset syyllistyvät päivittäin puhtaasti tietämättään.
Tällä seikalla voisi jo pohtia onko kyseessä oikeasti perustellusti rikos.

Teppo kirjoitti:Quote:
On hyvä huomioida, että samalla, kun tunkeudut langattomaan verkkoon, tunkeudet myöskin langalliseen verkkoon. Wlan on vain reitti päästä ”sisäverkkoon”, joka on useimmiten tänä päivänäkin ihan kaapeleilla toteutettu.

Onko se tunkeutumista jos kaupungilla kävellessäsi kännykkäsi tai NetBookisi ottaa yhteyden johonkin avoimeen wlan tukiasemaan? Tekniikkaa ymmärtävä ihminen voi löytää jonkin punaisen langan tarkoituksellisesti avoimeksi jätettyjen WLANien ja vahingossa jätettyjen välillä, mutta loput ihmiset tuumaa vaan ”kivaa, kun netti toimii!”.

Kirjoitin tuossa jo aiemmin, että liikenteen kaappaus, porttiskannaus ja sniffaus on taas sitä tunkeutumista.

Teppo kirjoitti:
Quote:
Vahingostakaan ei voida puhua, koska sinulla on aivan varmasti tieto tunkeutumisesta, jos sinulla on halu käyttää Internettiä. Samalla käytät myöskin toisen hallinnassa olevaa maksullista palvelua ja, jos oikein kovasti käytät verkkoa, tulet samalla haitanneeksi verkkoa, joka on myöskin rikos.

Tästäkin kirjoitin jo aiemmin, mutta mitä mieltä olet tästä tapauksesta?
Tiedän useita tapauksia, jossa uusi onnellinen WLAN purkin omistaja onkin käyttänyt kuukausia naapurin WLANia kaikkeen nettisurffaukseensa, koska siinä sattui olemaan paremmat kuuluvuudet kuin omassa WLAN purkissa ja näinollen tietokoneen käyttöjärjestelmä on automaattisesti valinnut naapurin yhteyden.

Teppo kirjoitti:Quote:
Niin ja voisi täsmentää tuota sanaa ”tunkeutuminen”. Luvatta yksityisen maalle meno on myöskin tunkeutumista, oli alueella aita/portti tai ei. Ihan hyvin voidaan luvatta Wlanin käyttöäkin kutsua tunkeutumiseksi, oli salasanaa tai ei.

Suomessa metsissä saa marjastaa ja sienestää vapaasti, oli ne sitten yksityisiä tai kunnan omistamia. Tietynlaista ”tunkeutumista” sekin… avoimeen WLANiin liittyminen on vielä helpompaa ja yleisempää…