Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 11.6.2009 at 18.25
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

Teppo kirjoitti:
Quote:Nuppi kirjoitti:
[quote]Suomessa metsissä saa marjastaa ja sienestää vapaasti, oli ne sitten yksityisiä tai kunnan omistamia. Tietynlaista ”tunkeutumista” sekin… avoimeen WLANiin liittyminen on vielä helpompaa ja yleisempää…

No daa! Mutta sinun pihalle ei saa tulla marjastamaan?[/quote]

No daa! Kaupungin keskusta ei ole mikään yksityinen piha?

Teppo kirjoitti:Quote:
Tivasit jotain mielipidettä johonkin? Edelleenkin se on rikos ja olisi perin monimutkainen laki se semmoinen, joka erikseen antaa luvan Wlaniin tunkeutumiselle, muttei mihinkään muuhun tietoverkkoon?

Tietoverkkoasiantuntijana uskallan väittää, että avoin WLAN on ihan eri asia kuin langalliset. Eikä edelleenkään avoimen WLANin käyttö ole mihinkään tunkeutumista, koska mitään tunkeutumista ei tapahdu. Itseasiassa avoin WLAN tukiasema mainostaa itseään ja oikein kutsuu clienttejä yhdistymään. Vähän niin kuin ottaisit jotakin tuntematonta ihmistä hartioista kiinni ja heittäisit kotiisi ”kylään”.

Teppo kirjoitti:Quote:
Puhumattakaan mitä laissa ei saa tehdä ja mitä saa tehdä sielä Wlan-verkossa.
Ja entäpä sitten se toinen puoli, jossa tietämätön ihminen pitää verkkoaan auki, muttei samalla kuitenkaan halua jakaa verkkoaan?

Erittäin yksinkertainen asia ratkaista. Vaaditaan WLAN tukiasemien valmistajilta salauksen ottamista käyttöön oletuksena. Salausavaimeksi laitetaan WLAN tukiaseman pohjassa oleva sarjanumero. Ei se helpoin vaihtoehto, mutta toimivin. Lisäksi isoilla kirjaimilla kirjattu lappu, jossa lukee ”Jos et salaa WLAN-tukiasemaasi, kenellä vain on mahdollista käyttää sitä.” Tämä olisi itseasiassa kuluttajansuojaamista.

Teppo kirjoitti:Quote:
Eittämättä jotenkin yhtä naivia keskustelua, kuin piraateilla jo pelkästään ajatukset jakamisesta jne. Kun ei olla poliittisesti kypsiä ihmisiä, niin ei olla. Populistista hömppää löytyy kyllä, mutta ainahan sukupolvissa on nämä nuorten kapinat. Ne tulee ja ne menee.

Ei keskustelu ole mielestäni naivia. Asiasta ollaan vaan eri mieltä. Itse olen sitä mieltä, että avoimia wlan-tukiasemia tulisi saada käyttää riippumatta siitä ovatko ne vahingossa avoimia tai tarkoituksella jätetty. Sinä taas näet asian eri kantilta.

Teppo kirjoitti:Quote:
Ainiin, tuosta satunnaisten ihmisten sakottamisesta. Rikoksesta ei anneta sakkolappua, kuin pysäköintivirheestä ja toisekseen, se on asianomistajarikos, josta asian omistaja nostaa jutun, ei syyttäjä, eikä etenkään poliisi.

Eli loppujenlopuksi tavalliset tallaajat käyttää edelleenkin niitä avoimia WLANeja, joko toisten tai omiaan tietämättä siitä, että syyllistyvät rikokseen. Ei kuulosta kovinkaan ihanteelliselta tilanteelta.