Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 12.6.2009 at 6.00
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

whiic kirjoitti:
Quote:
Ei olisi mielestäni vaikea määrittää, että tunkeutuminen on salasanalla suojatun verkon luvaton käyttö salasanan murtamalla, ja että avoin WLAN olisi vapaasti käytettävä WLAN. Oikeasti osa avoimista WLANeista on jopa tarkoitettu vapaiksi kaikille esim. kouluissa. Vika on se, että käyttöjärjestelmä yhdistää aina vahvimpaan tukiasemaan sinulta lupaa kysymättä, ja tietokoneesi ruudulle ei tule Terms of Service -ilmoitusta. Et voi tietää oletko auki unohdetussa WLANissa vai tarkoituksella auki jätetyssä.

Tässä on hyvä osoitus miksi piraattien (puolueen hallituksenkin) pitäisi ensin olla politiikassa mukana muissa puolueissa tai muuten vain hakea ”alalle” kokemusta. Silloin näitä aivan älyttömiä ”Mielestäni-juttuja” ei valuisi.
Meinaan odotinkin tälläistä kommenttia tyyliin ”Luodaan vain kiva pikkuinen laki”. Selvästikkään et tunnu tietävän A Lain luomisesta ja B tietoliikenteestä mitään. Minulla on sentään toisesta koulutus ja toiseen olen tutustunut melko vakavasti omana vapaa-aikanani.

whiic kirjoitti:
Quote:
Ainut minkä hän voi menettää on vapaa kaistanleveys. Ei sen enempää.

Tämä lause oli helmi. Eihän se tosiaan muuta menetä kuin maksamastaan palvelusta osan. Kuulostaa aivan kommunismilta… kaikkien oma on kaikkien omaa.

whiic kirjoitti:
Quote:
Piraattipuolue tähtää lakien muuttamiseksi netinkäyttäjien oikeusturvan takaamiseksi totaalisen järjettömiltä laeilta. Jos laki käskee tanssimaan lambadaa joka päivä kello 13, ei ole Piraattipuolueen tehtävä vahtia, että koko kansa näin toimii, vaan saada sekä sanoma että omat edustajat eduskuntaan äänestämään, että tätä lakia ei saa olla jatkossa.

Tässä kanssa yksi helmiä. Kun ei ole mitään todellista sanomista, niin hatusta heitellään mitä sattuu, kuten ”Eihän se ole kuin kaistaa vain”.

whiic kirjoitti:
Quote:Mutta sitä en todellakaan pysty ymmärtämään, että joku lähtee sokeasti puolustamaan voimassa olevaa lakia, joka voidaan tulkita koskevan myös WLAN verkkoja… käyttäen ainoana argumenttina ”se on laitonta (ja siksi lakia ei saa muuttaa sallimaan sitä)”. Siis… mitä ihmettä? Ei sikäli, ettenkö olisi kuullut tuollaisia samanlaisia kehäperusteluja ennemmin, mutta usein niitä olen kuullut vähemmän itseenselvistä asioista.

Minä en käsit sitä, että joku voi muiden omaisuudesta todeta ”Se nyt on vain sitä ja tätä, ei muuta”.
Enkä käsitä sitäkään, että voidaan laittomuudesta todeta, ettei se ole kuin rikos. Yhtä hyvin ihmishengen riistokaan ei ole kuin rikos, että siitä vain tappamaan ihmisiä kadulle.

Olisi lehdistöllä kyllä lukemista näissä kommenteissa, ihan puheenjohtajan lausunnoista lähtien.
Menee meinaan villimmäksi kuin ikinä edes kuvittelin. Piraatit ihan oikeasti näemmä rohkaisee rikoksiin, sekä viemään muilta sanoen vain ”Ei se ole kuin kaistaa”.