Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 21.35
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Jokerille siis voin vain todeta, että kannattaa vain piraattien ensin itse katsoa sinne peiliin.

Aina vaan paranee.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksi_v%C3%A4%C3%A4ryytt%C3%A4_tuottaa_yhden_oikeuden

Quote:Alkuasetelma oli, että avoimeenkin Wlaniin tunketuminen on rikos.

Hovioikeuden mukaan, kyllä. Poliittisessa keskustelussa nykytilalla ei kuitenkaan ole merkitystä, jos tarkoitus on muuttaa lakia.

Tunkeutuminen avoimeen järjestelmään kuulostaa muutenkin omituiselta. WLAN vieläpä mainostaa itseään avoimeksi, ei pelkästään passiivisesti salli ihmisten tulla sisään.

Quote:Ei se sillä parane, että höpistään omia ja sitä miten asia pitäisi olla. Ensinnäkään en ole edelleenkään nähnyt hyvää ja toimivaa ratkaisumallia, jossa avoimeen Wlaniin voisi tunkeutua laillisesti.

Eli ei pitäisi keskustella lainkaan vaan tuoda suoraan valmis lakiehdotus hyväksytettäväksi?

Kaiken päätöksenteon ja lakiehdotusten jalostuksen taustalla tulee mielestäni olla avointa keskustelua, jotta saadaan mahdolliset ongelmat ratkottua ja tyydyttävä kompromissi aikaan.

Joten kyllä, keskustelulla asia paranee.

Quote:Ajatuksen taso on edelleenkin samaa tasoa, eli ”Tehdään pieni kiva laki tätä varten”.

Tässäkin threadissa on esitetty erittäin selkeästi molempien vaihtoehtojen haittoja ja hyötyjä. Oletko skipannut ne?

Tähän on pakko heittää myös seuraava:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Olkinukke

Quote:Edelleenkin haluan nähdä sen lain, jolla tämä toteutuu. Lain pitäisi ottaa huomioon perustuslaki, jossa näin äkkisiltään pitäisi huomioida yksistään avoimeen Wlaniin liittyvät epäkohdat, jossa otetaan huomioon omaisuuden koskemattomuus tilanteessa, jossa yhteyttä käytetään muuhunkin mitä olisi tarkoitus (Eli mitä itse asiassa sillä yhteydellä saisi tehdä), sekä se, miten toisen hallinnassa olevaa (maksullista) palvelua voi ulkopuolinen käyttää hyväksi.

Olemme varsin hyvin tietoisia siitä, mitä asioita pitää ottaa huomioon. Valmis laki ei kuitenkaan synny muutaman tunnin sisään foorumikeskustelun aloittamisesta, joten joudut valitettavasti pettymään. Uskoisin sinun ymmärtävän, että hyvän ja selkeän lain laatiminen ei ole näin yksinkertaista.

Maksullisen palvelun käyttäminen ei tässä tapauksessa ole se suurin ongelma. Nykyään lähes jokaiselle on kiinteähintainen internet-liittymä, joten sen käyttäminen ei lisää kustannuksia suoraan.

Mielestäni yhteydellä saa tehdä samoja asioita, mitä omallakin yhteydellä. Eli kunhan ei riko lakia eikä tietoisesti tuki toisen kaistaa kokonaan.

Quote:Miten tämä kaikki kirjoitetaan yksinkertaisesti lakiin ja miten laki voidaan kirjoittaa siten, ettei siltikin joku nosta juttuja esim. teleliikenteen häiriköinnistä.

Edelleenkin, valmiin lain laatiminen on pidempi prosessi, joten en voi tähän kirjata lakitekstiä auki kun ei sellaista ole.

Nykyisenkin lain tulkitseminen tältä osin on hankalaa. Päätyiväthän käräjä- ja hovioikeus erilaisiin tuomioihin.

Quote:Entäpä jos Wlania ulkopuolinen käyttää rikokseen? Kuka valvoo ja miten ja kuka on itse asiassa vastuussa ja miten paljon?

Avoimen WLANin tarjoaja ei ole vastuussa siitä, mitä muut hänen yhteydellään tekevät. Samoin kuin internet-operaattorit eivät ole vastuussa asiakkeidensa tekemisistä.

Valvonta tapahtuu samoin kuin muutenkin internetissä tapahtuvan rikollisuuden. En näe miksi käytäntö pitäisi olla erilainen riippuen siitä, mitä kautta nettiin tullaan.

Rikoksen tekijä on aina vastuussa, ei neutraali viestintäpalvelun tarjoaja. Myös yksityishenkilö voi tarjota viestintäpalveluja.


Nykytilan vallitessa pidän parhaana keinona valistaa ihmisiä WLANin käytöstä. Operaattorit ja tietotekniikkaa myyvät liikkeet pitäisi saada ohjeistamaan käyttäjiä suojaamaan verkkonsa.

Tällöin ei pääsisi niin herkästi edes syntymään tilanteita, että tarvitsee mennä oikeuteen selvittämään asioita.

Avoimen WLANin pitäminen tietoisesti, mutta ihmisten syyttäminen sen käytöstä on mielestäni absurdia. Analogiana toimisi tilanne, että laittaa kotisivut nettiin julkisesti saataville, mutta syyttää ihmisiä omille sivuille tunkeutumisesta.