Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Moonrend # Posted on 12.6.2009 at 21.37
Profiilikuva käyttäjästä Moonrend

Teppo, Muistaakseni väitit olevasi erittäin hyvin perillä laki asioista, joten kysyn tässä nyt sinulta suoraan:
Onko sinulla ideoita miten lakikirjoihin voitaisiin lisätä: ”Avoimien (Ei suojattujen) Wlan verkkojen käyttäminen on sallittua kunhan siitä ei aiheudu haittaa Wlanin omistajalle.” ?

Ja oma mielipiteeni asiaan: ”Entäpä jos Wlania ulkopuolinen käyttää rikokseen?”

Uskoisin, että järkevintä olisi niin, että itse wlanin omistajaa ei ole vastuussa jos hänen yhteyttä käytetään rikolliseen toimintaan, mutta häntä voitaisiin vaatia pitämään oma wlan yhteytensä suojattuna 1-2 kuukautta tälläisen tapauksen jälkeen, ja jos rikollinen toiminta jatkuu niin sen jälkeen wlanin omistaja olisi jo vastuussa osasta vahingoista.

Ja jos joku tekee tutkinta pyynnön teleliikenteen häirinnästä niin tutkinnan vaatijalta kysytään onko yhteys suojattu vai ei.
(Verrattavissa siihen, että joku tekee varkaus ilmoituksen autostaan joka varastettiin kun se jätettiin ilman vartiota, ovet auki, moottori käynnissä tienposkeen pariksi tunniksi.)

Tämä on vain oma mielipiteeni asiasta mutta olisi mielenkiintoista kuulla kuinka lakioppinut tämän ongelman ratkaisisi. (koska ehdotuksia puhtaan järjen kannalta on jo tullut)

(Ja jos sanot: ”Ei se ole minun hommani ratkaista teidän ongelmia”, niin älä sitten myöskään koko ajan critisoi kaikkea ilman, että annat rakentavaa palautetta. Sillä ei-rakentava critiikki on vain puhdasta V-mäisyyttä eikä se auta kummankaan asiaa.)