Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 12.6.2009 at 21.54
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Moonrend kirjoitti:
Quote:Teppo, Muistaakseni väitit olevasi erittäin hyvin perillä laki asioista, joten kysyn tässä nyt sinulta suoraan:
Onko sinulla ideoita miten lakikirjoihin voitaisiin lisätä: ”Avoimien (Ei suojattujen) Wlan verkkojen käyttäminen on sallittua kunhan siitä ei aiheudu haittaa Wlanin omistajalle.” ?

Tähän minulla ei ole mitään vastausta. Toisaalta miksi pitäisikään?

Moonrend kirjoitti:
Quote:
Uskoisin, että järkevintä olisi niin, että itse wlanin omistajaa ei ole vastuussa jos hänen yhteyttä käytetään rikolliseen toimintaan, mutta häntä voitaisiin vaatia pitämään oma wlan yhteytensä suojattuna 1-2 kuukautta tälläisen tapauksen jälkeen, ja jos rikollinen toiminta jatkuu niin sen jälkeen wlanin omistaja olisi jo vastuussa osasta vahingoista.

Uskoisin minäkin, että järkevintä olisi, ettei syyttömiä syytellä, saatika rangaistaisi. Mutta jos minun Internet-yhteyden kautta tehdään vaikka nytten murtoyritys paikalliseen Osuuspankkiin, niin uskon, että OP tekee rikosilmoituksen ja esitutkinta päätyy minun kotiini. Mutta mitäs sitten sanotaan? Tuskin asianomistaja tyytyy vastaukseen, jossa kiistään syyllisyyteni ilman mitään vastanäyttöä.

Moonrend kirjoitti:
Quote:Ja jos joku tekee tutkinta pyynnön teleliikenteen häirinnästä niin tutkinnan vaatijalta kysytään onko yhteys suojattu vai ei.
(Verrattavissa siihen, että joku tekee varkaus ilmoituksen autostaan joka varastettiin kun se jätettiin ilman vartiota, ovet auki, moottori käynnissä tienposkeen pariksi tunniksi.)

En tajua miten tämä liittyy mihinkään? Jos yhteytesi menee tukkoon ulkopuolisen häiriköinnistä (liiallisen kaistan käytön), joka on jopa lailla tässä tapauksessa sallittua, niin onko se oikein? Avointa Wlania moni käyttää monestakin syystä. Eikö olisi fiksuinta, että laki sitten suojaa alkuperäiselle yhteyden haltijalle vähintään täydet resussit maksamaansa palveluun, ettei sitten kaikki Wlanit mene suljetuiksi ja piraatit itkisi, kun ei enää saakkaan warettaa toisten Wlaneilla? Siinähän murtuisi heti alkuperäinen idea mihin tässä keskustelussa ihan oikeasti on koetettu päästä piraattien toimesta.

Moonrend kirjoitti:
Quote:(Ja jos sanot: ”Ei se ole minun hommani ratkaista teidän ongelmia”, niin älä sitten myöskään koko ajan critisoi kaikkea ilman, että annat rakentavaa palautetta. Sillä ei-rakentava critiikki on vain puhdasta V-mäisyyttä eikä se auta kummankaan asiaa.)

Kannattaa huomioida, että saa olla onnellinen, että tämä jää kritisoinniksi, koska nyt puhuttiin alunperin rikoksesta, johon puheenjohtaja on syyllistynyt.
Toisaalta, en ole sinänsä kritisoinnut ideaa, missä avoimet Wlanit ei oli koskemattomia, mutta kritisoin tapaa, jolla asia haluttaisiin ”ratkaista”.