Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 22.26
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Syyttäjällä on todistetaakka, mutta oikeudessa todennäköisesti riittänee OP:n logit, joiden mukaan sinun hallinnoimasta liittymästä on heille kolkuteltu, ellei tältäkin osin lakia muuteta, joka taas vaikuttaisi aika moneen muuhun asiaan.

Pakollinen autovertaus: IP-osoite ei identifioi käyttäjää niin kuin ei rekisterikilpi identifioi kuskia. Ylinopeussakkojakaan tuskin jaetaan rekisterinumeron perusteella.

En näe, että lakia pitäisi mitenkään muuttaa, jotta voisit osoittaa olevasi syytön.

Samassa taloudessa voi asua useampi ihminen, joten ei ole mitenkään perustultua myöskään syyttää internet-liittymän haltijaa. Samoin ihmisillä käy vieraita, jotka ovat voineet syyllistyä tähän rikokseen.

Avointa WLANia on käytetty menestykseesti puolustuksena kun on joutunut oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta. Tämä tapaus ei tosin ollut Suomessa (olikohan Ruotsi?), mutta en usko lain poikkeavan tältä osin merkittävästi täälläkään.

IP-osoitteen omistamista voidaan pitää hyvin heikkona todisteena mistään rikoksesta, joten tuskin se ainoana todisteena riittää tuomioon. Tekijänoikeusrikkomusten tapauksessa tämä tosin on valitettava suuntaus.