Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 22.43
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Kaikilla on mielestäni oikeus olla laittamati oveen lukkoa ja silti olla varma, että laki suojelee omaisuutta. Tämä käytäntö on kaikessa muussa, mutta jostain syystä Wlan tekee nyt sitten poikkeuksen?

Lukotonta ovea ei voida mitenkään pitää kutsuna tulla sisään. Vierastan muutenkin asunnon käyttämistä vertailukohteena sen erilaisuuden vuoksi. Ainakin käyttämäsi vertaus ontuu pahasti. Jos ovessa ei ole lukkoa, niin käsittääkseni murtautumisesta ei edes voi syyttää. Mitään murtoahan ei ole tapahtunut. Jos taas varastaa asunnosta muuta omaisuutta, niin sen parempi vertailukohta olisi se, että WLANin lisäksi vie käyttäjän henkilökohtaisia tiedostoja häneen koneelta.

Joten kysynkin: Mistä syystä WLANin pitäisi olla erilainen? ;)

Mielestäni web-sivut ovat paljon parempi vertailukohta koska niiden kohdalla on yhtälailla kysymys toisen ihmisen tietojärjestelmästä. Julkisessa verkossa oleville web-sivuille voi perustellusti mennä ilman pelkoa tietojärjestelmään tunkeutumisesta. Web-sivut eivät välttämättä edes mitenkään mainosta olevansa avoimia, mitä WLAN taas tekee.

Toisen web-sivujen käyttäminen vie hänen kaistaa ja saattaa jopa aiheuttaa suoria kustannuksia, riippuu sopimuksista.

Mitenkään ei kuitenkaan voi varmistua siitä, että mihin käyttöön henkilö on sivunsa tarkoittanut.

WLANin kohdalla pitäisi riittävänä suojauksena sitäkin, että vaihtaa verkon nimen sellaiseksi, että siinä kielletään sen käyttö. Kelpaako tämä sinulle? Tämäkään ei tosin poista sitä tilannetta, että joku käyttää toisen WLANia tietämättömyyttään.

Quote:Enkä puhunut avoimien Wlanien kiellosta sopimuksissa, vaan Internet-liittymien jakamisesta. Kaksi eri asiaa, joista olemme puhuneet. Jostain syystä sieltä päästä koetetaan rinnastaa avoin Wlan ja internet-yhteys yhdeksi ja samaksi. Ne ei ole sitä monestakaan tapaa.

Tarkoitin tuossa siis tapausta, jossa henkilö tietoisesti jakaa avoimella WLANilla yhteyttään muiden käyttöön. Tällöin on selkeästi kysymys internet-liittymän jakamisesta.

Koska ylläoleva voi tapahtua myös vahingossa, on operaattori siksi velvollinen vähintäänkin ohjeistamaan asiakastaan. Tämä riippumatta siitä, onko tiedostamattomasti jaetun WLAN-verkon käyttäminen rikollista.