Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 12.6.2009 at 22.55
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Joker_ kirjoitti:
Quote:
Lukotonta ovea ei voida mitenkään pitää kutsuna tulla sisään. Vierastan muutenkin asunnon käyttämistä vertailukohteena sen erilaisuuden vuoksi. Ainakin käyttämäsi vertaus ontuu pahasti. Jos ovessa ei ole lukkoa, niin käsittääkseni
murtautumisesta ei edes voi syyttää. Mitään murtoahan ei ole tapahtunut. Jos taas varastaa asunnosta muuta omaisuutta, niin sen parempi vertailukohta olisi se, että WLANin lisäksi vie käyttäjän henkilökohtaisia tiedostoja häneen koneelta.

En puhunut murtaantumisesta millään muotoa.

Joker_ kirjoitti:
Quote:
Tarkoitin tuossa siis tapausta, jossa henkilö
tietoisesti jakaa avoimella WLANilla yhteyttään muiden käyttöön. Tällöin on selkeästi kysymys internet-liittymän jakamisesta.

Koska ylläoleva voi tapahtua myös vahingossa, on operaattori siksi velvollinen vähintäänkin ohjeistamaan asiakastaan. Tämä riippumatta siitä, onko tiedostamattomasti jaetun WLAN-verkon käyttäminen rikollista.

Edelleenkin, internet-yhteys ja Wlan on keskenään kaksi eri asiaa. Toinen voi olla ilman toista. Toisekseen, internet-yhteys voi olla lähiverkossa sijoitettu siten, ettei ulkopuolinen siihen pääse suoraan Wlanilla.

Eli siis, operaattorit kieltävät internet-yhteyden jakamisen ulkopuolisille, kieltämäti kuitenkaan Wlanin pystyttämistä.

Jos taas asiakas jakaa tietoisesti Wlanillaan verkkoaan, jossa on yhteys internettiin, niin hän kyllä hyvin tietää jakavansa sitä internet-yhteyttäänkin ilman operaattorin erillistä noottia Wlanin suojauksista.