Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 23.18
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Ehkä oli saivartelua, mutta niin se vain on ja sinäkin ilmeisesti heitit oletuksen, johon et selvää vastausta aiemmin tiennyt.
Mutta minullakaan ei ole tietoa miten oikeudessa tässä mentäisiin, jollei sinulla ole selkeää näyttöä, ettet ajanut sitä sakkoa. Sama tietämättömyys koskee sitä netin käyttöäkin. Minulla ei ole edes selvää näkemystä miten minun mielestäni pitäisi toimia, mutta toisaalta, onko sekään oikein, että on näyttö rikoksesta ja näyttö mistä se on tehty, mutta ei näyttöä tarkalleen tekijästä ja siksi tekijä pääsee livohkaan?

Se on oikein. Ei pelkästään sen takia, että jokin rikos on tapahtunut, voida tuomita ketään. Mieluummin päästään muutaman syyllisen vapaalle kuin tuomitsen ensimmäistäkään viatonta.

Pidän sitä hyvänä asiana, että syyttävän osapuolen on kerättävä riittävä todistusaineisto, jotta voidaan perustellusti osoittaa juuri tietyn henkilön syyllistyneen rikokseen. Summittainen tuomioiden jako heppoisin perustein johtaa helposti mielivaltaisiin oikeudenkäynteihin.

Quote:Siinä tapauksessa esim. avointen Wlanien käyttö ulkopuolisilta olisi selkeämpää olla vain kiellettyjä ja tiedottaa entisestään avoimuuden riskeistä.
Kysehän on loppupeleissä perhekasvatuksesta, jossa oikeuskäytännöt rakentuvat ja esim. toisten koteihin tunketumiset ovat rakentuneet kielletyiksi.

Itse ajattelen asiaa niin, että IP-osoite ym. tiedot eivät ole yksinään riittäviä todisteita, joten myöskään avoimien verkkojen pitäminen ei olisi riski.

Tämä käsitykseni juontuu pitkälti siitä, että rinnastan avoimen WLAN-verkon tarjoajan mihin tahansa muuhun viestintäpalvelun tarjoajaan (esim. teleoperaattori tai jopa posti). Viestintäpalvelun tarjoajan tulee olla neutraali toimija, koska hän ei ole viestinnän osapuolena eikä siksi ole vastuussa viestinnän sisällöstäkään.

Vastakkaisen ajattelun laajeneminen johtaa helposti itsesensuuriin, valvontaan, yksityisyydensuojan kavennuksiin ja sanavapauden loukkaamiseen.