Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 12.6.2009 at 23.28
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Joker_ kirjoitti:
Quote:
Se on oikein. Ei pelkästään sen takia, että jokin rikos on tapahtunut, voida tuomita ketään. Mieluummin päästään muutaman syyllisen vapaalle kuin tuomitsen ensimmäistäkään viatonta.

Pidän sitä hyvänä asiana, että syyttävän osapuolen on kerättävä riittävä todistusaineisto, jotta voidaan perustellusti osoittaa juuri tietyn henkilön syyllistyneen rikokseen. Summittainen tuomioiden jako heppoisin perustein johtaa helposti mielivaltaisiin oikeudenkäynteihin.

Lähtökohtaisesti on oikein, ettei syyttömiä rangaista, mutta yhteiskunta asettaa vastuita. Vastuisiin voi hyvin kuulua oman internet-yhteyden valvonta tiettyyn rajaan ja tiettyyn rajaan vastuunkanto, vaikkei itse tekoa olisikaan tehnyt. Kannathan sinä lapsiesi vastuunkin tiettyyn ikään asti.

Joker_ kirjoitti:
Quote:
Tämä käsitykseni juontuu pitkälti siitä, että rinnastan avoimen WLAN-verkon tarjoajan mihin tahansa muuhun viestintäpalvelun tarjoajaan (esim. teleoperaattori tai jopa posti). Viestintäpalvelun tarjoajan tulee olla neutraali toimija, koska hän ei ole viestinnän osapuolena eikä siksi ole vastuussa viestinnän sisällöstäkään.

Operaattorina olemiseen vaaditaan toimintalupa Suomessa, joten siinäkin mielessä ollaan napit vastakkain lain kanssa.