Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 23.39
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Lähtökohtaisesti on oikein, ettei syyttömiä rangaista, mutta yhteiskunta asettaa vastuita. Vastuisiin voi hyvin kuulua oman internet-yhteyden valvonta tiettyyn rajaan ja tiettyyn rajaan vastuunkanto, vaikkei itse tekoa olisikaan tehnyt. Kannathan sinä lapsiesi vastuunkin tiettyyn ikään asti.

Omista lapsista vastuun kantamisen ymmärrän, mutta täysin tuntemattomien ihmisten kohdalla asia ei näin yksinkertainen ole.

Yhteiskunta saa toki asettaa vastuita, mutta viestinnän neutraalille välittäjälle niitä tulisi asettaa mahdollisimman vähän. Net neutrality on aihe, josta on keskusteltu globaalisti enemmänkin.

Omasta mielestäni viestinvälittäjän neutraali asema on tärkeä tekijä vapaan kommunikaation turvaamisessa ja mahdollistamisessa, ja liiallinen vastuiden asettaminen rajoittaa tätä.

Quote:Operaattorina olemiseen vaaditaan toimintalupa Suomessa, joten siinäkin mielessä ollaan napit vastakkain lain kanssa.

Teleoperaattorit ovat viestintäverkon tarjoajien osajoukko.

Olen siinä ymmärryksessä, että esim. VPN-tunnelia voi tarjota maksusta ilman, että rekisteröityy operaattoriksi. Saa toki korjata jos käsitykseni tässä on virheellinen.