Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Joker_ # Posted on 12.6.2009 at 23.58
Profiilikuva käyttäjästä Joker_

Quote:Viittasinkin aiemmin esille tulleeseen perheenjäseneen. Tokihan avoita Wlania voi hyväksikäyttää täysin ulkopuolinenkin, laista riippumati, mutta tunkeutumisen laillistaminen tuskin asiaa ainakaan selkeyttää ja muutenkin painotan tässä kohtaa aivan muihin seikkoihin, joista oli aiemmin puhetta. Eli sinulla nyt vain on oikeus hallita yksin omaisuuttasi, oli se lukittu tai ei. Eikä muilla ole oikeutta hallinnoimaasi asiaa käyttää ilman sinun erillistä lupaa.

Vastuunkannon lapsista näin tässä laajempana asiana. Esimerkiksi 15-vuotias on jo rikosoikeudellisesti vastuussa. En kuitenkaan voi hyväksyä, että minua syytettäisiin rikosoikeudellisesti vastuussa olevien henkilöiden tekemistä rikoksista vain, koska olen internet-liittymän haltija.

Erilliseksi luvaksi lasken sen, että WLAN-tukiasema mainostaa olevansa avoin ja tarjoaa DHCP:llä IP-osoitteen, jotta voin käyttää verkkoa.

Jos haluat kuitenkin jatkaa asunto-analogialla, niin ota toki kantaa whiic:n näkemykseen.

Quote:Tarkemmin ajatellen, voit olla oikeassakin, jos jakaminen tapahtuu lankoja pitkin. Mutta Wlanista en menisi ihan vannomaan.

Eh… Siis kyllähän nykyäänkin saa avointa (explicit: internetiin reititettyä) WLANia tarjota, jos niin haluaa. Edellyttäen tietysti, että ei riko operaattorin kanssa tehtyä sopimusta.