Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 2.6.2009 at 19.35
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Todella mahtava lompakkovertaus! Ei tasan yhtään yhteistä asiaa noissa. Sen sijaan asiaa voisi verrata siihen, että jossain konferenssin kahvitarjoilussa on tarjolla kahvia ja pullaa ja sitten haastat jonkun oikeuteen joka käy ”varastamassa” sieltä pullan itselleen ja selität ettei ne ollu tarkotettu kenenkään syötäväks, vaikkei ois mitään syytä ollu olettaa niin.

Eiköhän tästä jokainen foorumin lukija voi vetää ihan itse omat johtopäätökset sen kummempia tappelemisia jostain sanamuodoista.

Vertaukseni on ihan hyvä, jos ottaa huomioon typerän ajatuksen, että tyhmyydestä pitää sakoittaa. Lailla on tarkoitus turvata kansalaiselle perusoikeudet. Ei Wlanin avoimuus voi olla mikään merkki, joka antaa eriävän oikeuden tunkeutujalle. Jos näin on, niin silloin pitää oikeasti tarkastella mikä on oikeasti rajana mihin tahansa rikokseen.

Entäs sitten kaapeliverkot? Muistatko vielä ne pienet harmaat johdot? Minä olen jopa niitä verkkoja ollut rakentamassa. Entäs niihin tunkeutuminen? Mikä on rajana ”avoimelle” ja ”suljetulle” verkolle? Entäs kaikki muu singnaali ilmassa? On muitakin verkkoja olemassa, jotka ovat avoimia ja täysin vapaasti kuunneltavissa, vaikkakin laillisesti kiellettyjä. Tulisi aika täpinä suojata kaikki verkot ja mikä sitten on tunnusmerkki sille mikä on riittävä ”merkki” kertoa verkon olevan kielletty muilta? Siis nythän on se DVD-leffojen suoja tapetilla. Eikös sekin sitten ole ihan yksiselitteisesti ”merkki” teidänkin luomassa tulevaisuudessa, ettei tätä leffaa kopioida, vaikka suojan murtaminen onkin niin helppoa?