Vs:Sähköinen viestintä

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 2.6.2009 at 20.08
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Teppo kirjoitti:
Quote:Vertaukseni on ihan hyvä, jos ottaa huomioon typerän ajatuksen, että tyhmyydestä pitää sakoittaa. Lailla on tarkoitus turvata kansalaiselle perusoikeudet. Ei Wlanin avoimuus voi olla mikään merkki, joka antaa eriävän oikeuden tunkeutujalle. Jos näin on, niin silloin pitää oikeasti tarkastella mikä on oikeasti rajana mihin tahansa rikokseen.

Paitsi ettet ottanut edelleenkään kantaa siihen, miten tavallisesta pulliaisesta voidaan tehdä rikollinen hänen tietämättään edes syyllistyvänsä mihinkään?
Kuten jo alussa mainitsin, minunkin tietokoneeni (kaikki niistä joissa on wlan) yhdistää automaattisesti suojaamattomaan wlan verkkoon, sitä ei ole tarvinnut erikseen laittaa päälle vaan se on niin jo out-of-box asetuksilla.

Tyhmyys ei ole syy rankaista, mutta tietämättömyydestäkään ei voi sakottaa kun kyse ei ole yhtään sen perustietouteen kuuluvammasta asiasta kuin aiempikaan.
Olemme siis pattitilanteessa, teosta ei voi tehdä laitonta, muttei laillistakaan.
Ehdotus: Tekoa ei kriminalisoitaisi, mutta määrättäisiin että jatkossa wlan boksien pitää olla vakiona suojatussa tilassa.
Onko sinulla parempia ehdotuksia? Enkä hyväksy vastaukseksi sitä, että jos käyn kaupasta ostamassa kahvia, syyllistyn vähintään kymmeneen kertaan rikokseen ellei läppäri ole ehtinyt vajota virransäästötilaan kun kannan sitä mukana.

Quote:Entäs sitten kaapeliverkot? Muistatko vielä ne pienet harmaat johdot? Minä olen jopa niitä verkkoja ollut rakentamassa. Entäs niihin tunkeutuminen? Mikä on rajana ”avoimelle” ja ”suljetulle” verkolle? Entäs kaikki muu singnaali ilmassa? On muitakin verkkoja olemassa, jotka ovat avoimia ja täysin vapaasti kuunneltavissa, vaikkakin laillisesti kiellettyjä. Tulisi aika täpinä suojata kaikki verkot ja mikä sitten on tunnusmerkki sille mikä on riittävä ”merkki” kertoa verkon olevan kielletty muilta? Siis nythän on se DVD-leffojen suoja tapetilla. Eikös sekin sitten ole ihan yksiselitteisesti ”merkki” teidänkin luomassa tulevaisuudessa, ettei tätä leffaa kopioida, vaikka suojan murtaminen onkin niin helppoa?

Eiköhän fyysiseen verkkoon tunkeutuminen nyt luulisi olevan vähän selkeämpi tapaus, eikai meidän sitä tarvitse läpi käydä? Vertaa tilannetta vaikka puhelinkuunteluun; et saa kytkeytyä lankalinjaan salakuuntelemaan, mutta LA puhelimella soitettuja puheluja saat kuunnella aivan vapaasti. Näin laki on jo nyt ja se on säädetty ajatuksella.
DVD:n suojaus ei liity tähän mitenkään, kyseessä on käytettäväksi ostettava/vuokrattava tuote, jota ei kopiosuojauksen takia lain mukaan edes saisi käyttää sen alkuperäiseen tarkoitukseen jos käytät väärää ohjelmaa. mm. Linuxissa et saisi katsoa DVD elokuvaa lainkaan, olet sen sitten ostanut tai vuokrannut.