Vs:SDP – lolz

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 18.6.2009 at 10.10
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Teppo: ”Ihan miten vain, mutta toisen uskontoa ja poliittista näkemystä ei saisi koskaan väheksyä.”

Poliittista näkymystä saa väheksyä saa ihan miten paljon lystää. Uskonnon väheksymistä on rajoitettu jumalanpilkkapykälällä, joka on käytännössä jätetty soveltamatta jo vuosikymmenien ajan sen johdosta, että riitelee törkeästi uskonvapauden kanssa.

On ero siinä, väheksyykö toisen mielipidettä (koska pitää hänen antamiaan perusteluita) tai häiritseekö poliittisen puolueen tai uskonnollisen yhteisön toimintaa omankädenoikeudella. Oikeus kokoontua, oikeus mielipiteeseen ja sen asialliseen ilmaisuun, oikeus uskonnon harjoittamiseen, ovat osa sananvapautta. Jumalanpilkkakaan ei rajoita tätä vapautta. Samaten ei kritiikki estä puolueen toimintaa.

Minä en ole nähnyt täällä mitään kunnianloukkaukseen yltävää valheiden levittelyä, en väkivaltaan yllyttämistä tai muutakaan liian pitkälle vietyä toisen puolueen ja heidän edustajiensa vähättelyä.

Teppo: ”Mutta siitäkös sitten piraatit välittää?”

Piraatti arvostaa enemmän sananvapautta kuin oikeutta elää elämänsä kohtaamatta yhtäkään mielipidettä joka olisi omien arvojensa vastainen. Joten, jos nyt korostetaan asia äärimmilleen, en todellakaan välitä vaikka vetäisit herneen nasaaliin.

Sitäpaitsi, etkö sinä ole forumilla yksinomaan mollataksesi puoluetta, mutta osallistumatta sen kummemmin rakentavaan keskusteluun? Tuolla ”Sähköinen viestintä” threadissä, jossa keskusteltiin suojaamattoman WLANin tapaturmaisesta väärinkäytöstä, et suostunut millään lailla kommentoimaan esittämiäni argumentteja vaikka joku muukin minun siksi olisi kiinnostunut vasta-argumentaistasi.

Koska, et kerran osaa asiasta keskustella, vaan tulet pelkästään saarnaamaan omiasi, oma käytöksesi vaikuttaa enemmän poliittisen toiminnan häiritsemiseltä, kuin kritisoimiselta. Mutta, sanottakoon toki, että ei me sinua pois haluta – päinvastoin. Elävöität foorumia mukavasti.

Teppo: ”…tai jopa kansanryhmää vastaan kiihottamisella…”

Ottaen huomioon, että tässä topikissa ei ole ollut puhe maahanmuuttajista, tuo on melkein natsikortin kaltainen heitto. Hieno semmonen.