Vs:SDP – lolz

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 18.6.2009 at 15.56
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Joker: ”Ketjun ensimmäinen viesti oli tarpeeksi perusteltu. Kuka tahansa näkee linkatut uutiset lukemalla SDP:n ristiriitaisen linjan rahoituksen avoimuuden suhteen.”

Teppo: ”Oli tai ei ollut. Mielestäni ei ollut, eikä siitä sen enempää.”

”Mielipide on kuin persereikä. Jokaisella on omansa.” En tiedä muistanko väärin, mutta olet vissiin itsekin sen toisessa topiikissa sanonut. Tosin sinä taisit lisätä perään vielä, että toisilla se haisee.

Jeps. Tarkistin. Sanatarkka sitaatti: ”mielipide on kuin persereikä, se on jokaisella ja joillakin se haisee”

On totta, että mielipiteet on jokaisella. Mikä tekee eron on siinä kuka osaa perustella kantaansa toisille. Sinä vaan toteat ”eikä siitä sen enempää” ja ”en katso tarpeelliseksi kommentoida”, jne. Se, että vielä toteat, että toisten mielipiteet haisee (vaikka ilmeisesti ne ovatkin paremmin argumentoituja kuin omasi) kertoo vain ylimielisyydestä ja yleisestä kusipäisyydestä.

Teppo: ”Rahoituksen avoimuus on kuitenkin siinä mielessä hauska, ettei mitään rikosta ole kerätä rahaa itselleen puolueena.”

Luulen, että se ei ollut pointti. Puolueella on oikeus kerätä rahaa ja tuleekin olla. Avoimmuudelle on olemassa perusteita ja sen takia laki. Lakia voi toki ”tulkita”. Vahvasti epäilen, että SDP:n halu ”tulkita” lakia ei ole myöskään ollut peruste kutsua SDP:tä vitsiksi. Keskusta ja Kokoomus on myös yhtälailla ryvettynyt näissä asioissa.

SDP:llä kun kutakuinkin sama 200000 euroa erittelemättömiä lahjoituksia kuin Keskustallakin. Keskusta kärähti yhden lahjoituksen osalta, kun lahjoitukset tulivat ilmi lahjoittajan puolella olevaa kirjanpitoa läpikäydessä. Keskustan kärähtäminen oli vaan paska säkä. Toki Keskustalla on käynyt paskaa säkää tämän asian tiimoilta aiemminkin. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että suurin osa Keskustan lahjoituksista on yhä, kahden samasta asiasta olevan skandaalin jälkeenkin vielä hämärän peitossa. Sama pätee SDP:n ja Kokoomuksen vaalirahoituksiin, joskin heillä on käynyt parempi säkä.

Keskustan jatkuva kärähtäminen siinä missä muilla suurilla puolueilla käy parempi tuuri, ei kuitenkaan sekään ole syy kutsua SDP:tä vitsiksi. Vitsin tekee se, että SDP ei suostu selittämään omaa 200000 euroansa, samaan aikaan kun vaatii pääministerin eroa siitä, että Keskusta on yhtälailla haluton julkistamaan näitä tietoja. Kokoomus ymmärtää sentään pitää turpansa tukossa, ehkä tosin pääsääntöisesti hallitusyhteistyön takia eikä välttämättä sen takia, että ymmärtäisivät kansalaisten näkevän moisen farssin läpi.

Näin siis sinulle rautalangasta, jos et ymmärtänyt millä tavoin alkuperäisessä viestissä mainitut kaksi artikkelia muodostavat yhdessä varsin selkeä kuvan SDP:n kaksinaismoralistisesta asenteesta puoluerahoitukseen. Tosin sehän on selvää myös vasemmistoretoriikasta jo, kun SAK:lta saadut lahjoitukset eivät ole yhtä ”pahoja” kuin yrityksiltä saadut lahjoitukset.

Puuhkaja: ”Totta kai SDP:tä saa arvostella siitä, että he toimivat naurettavan kaksinaismoralistisesti. Ei tämä tuo Piraattipuolueelle mitään huonoa mainetta. Sen sijaan tällainen kolmen sivun väittely siitä, tuoko se huonoa mainetta vai ei, saattaa kyllä tuoda meille huonoa mainetta.”

No, se onkin Tepon tarkoitus sikäli kuin minä olen ymmärtänyt. En tiedä onko tuo kehoitus ”do not feed the trolls” vai kehoitus että Teppo should shut the fuck up. Epäilen, että jälkimmäinen ei onnistuisi pelkättä kehoituksella tarjoamatta apinalle banaania, mutta toivoisin, että banaaneja ei jaettaisi kevyestä trollauksesta. Ei täällä forumeilla kuitenkaan (toistaiseksi) ole vielä nähty goatsea tai lemonpartyä.

Teppo: ”On aivan naurettavaa, että etenkin Whiic on heti sivun mittaisilla sepityksillään hyökkäämässä pientä mielenilmaisua vastaan. Suurin osa koko tästäkin väittelystä lähti Whiichin ja Jokerin omista ajatuksista, kuten Whiichin ajatus, että olen kansanryhmällä tarkoittamassa VAIN joko maahanmuuttajia tai SDP:tä.”

Voi herrajestas kun tuo sinun kansanryhmäsaivartelusi on niin uskomattoman tärkeä sinulle. Ensi revit TYHJÄSTÄ idean, että tällä topicilla olisi jotakin tekemistä ”kansanryhmää vastaan kiihottamisen” kanssa. Tulkitsin tämän etäiseksi variantiksi natsikortista, johon viittasit, että on muitakin ryhmiä kuin maahanmuuttajastatus. Okei. Ehkä et tarkoittanut maahanmuuttajaa eli et yrittänyt käyttää natsikorttia. Ajattelin, mikä voisi olla relevantti topicin kannalta. No ei tullut mieleen muuta kuin SDP. Tästä päättelet omalla häikäisevällä logiikalla, että minun mielestäni Suomessa on kaksi kansanryhmää: maahanmuuttajat ja sosiaalidemokraatit.

Kuka löytää koko tästä päättelyketjusta mitään sellaista relevanttia asiasisältöä, että siitä nyt kannattaisi lähteä vääntämään kättä ja saivartelemaan?

Taidan iskeä Teppo-trollille mental ignoren, kun hänen kanssa ei pysty aiheesta kuin aiheesta keskustelemaan hetkeäkään asiallisesti. Oikeastaan trollit pitäisi ignoroida heti, mutta toisaalta olisi epäkohteliasta leimata kaikki eri mieltä olevat trolleiksi.

Jos asia pysyy jatkossa paremmin topicissa niin ehkä sitten voin keskittyä hänenkin sanomisiin uudestaan. Pelkäänpä kuitenkin, että näin ei tule käymään.