Vs:Sika kallista

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 17.12.2009 at 21.16
Profiilikuva käyttäjästä whiic

pirattimies: ”se on kidutusta ja rääkkäystä noin älykkäälle eläimelle kuin sikakin on. — Sian syöjästä tulee mieleen joku degeneroitunut pönäkkä alkoholisti. olet mitä syöt.”

Miksi totaalikieltäytyjät ovat noin idiootteja sinun tavoin? Kyllä minä olisin mielummin niinkin viisas eläin kuin sika on kuin että olisin soijapapu. Mikä ääliö on keksinyt argumentin mainostaa vihanneksia sianlihan yli haukkumalla siansyöjiä sioiksi? Oletko vihannes, koomassa, vai vaan muuten sikaa tyhmempi otus? Vai oletko kannibaali?

Tiedätkö mikä minulle tulee mieleen vegaanista/vegetaristista? Ne anokresiset likat yläaste ja lukioajoilta. Lautasella ehkä näkkileipä ja kaksi salaatinlehteä. Siinä oli koulutkin huolissaan, että millä ihmeellä ne saisi pakotettua syömään jotakin, mutta minkäs sille tekee, jos ne menisi vaikka oksentelemaan vatsalaukun tyhjäksi syömisen jälkeen.

Alkoholistikin elää terveellisempää elämää.

Tosin kouluruoan kehittäjänerot pitäisi nekin vähintään ampua saunan takana. Mikä helvetin kasvisruokavaihtoehto olisi syödä pelkkää salaattilisuketta ja näkkileipää? Mikä helvetti siinäkin on, että kasvisruoka ymmärretään aina porkkanaksi? Juurikin mainitut soijatuotteet ovat välttämätön osa kasvisdieettiä, koska proteiiniton ravinto todellakin TEKEE ihmisistä vihanneksia: aivosolujen kehittyminen vaatiin runsasproteiinista ruokaa. Eli jossakin ne kasvisruokaidiootit olivat oikeassa: he tunnistivat itsensä vihanneksiksi ja päättivät haukkua itseään viisaammat sioiksi.

Mikko Kunnari: ”Eikös Suomessa ollut nimen omaan paremmin asiat, kuin mitä EU vaatii?”
OSQ: ”Jos virkamiehiä uskoo, niin elämme paratiisissa. Uskommeko virkamiehiä silloin kun asiaan ei olla perehdytty.”

Vika on siinä, että olemassaolevia sääntöjä ei noudateta – ei niinkään siinä, että säännöt ovat liian löysät, kuten viherpiipertäjät uskottelevat asioiden olevan.

Viherpiipertäjien vastaus epicfailaavaan valvontaan (liian harva valvonta ennakkovaroituksella) on samanlainen kuin Tiehallinnolla ja Liikenneturvalla: kun joku ajaa ylinopeutta, lasketaan nopeusrajoitusta! Kun joku ajaa räkäkännissä, ehdetetaan nollatoleranssia!

Viherpiiperryksestä puuttuu kaikki suhteellisuudentaju. Ehdotus Onnellisen sian lihasta saa minun kannatukseni: vapaaehtoisesti väljemmissä tiloissa pahnoilla kasvatetuista voisi maksaa hieman ylimääräistä (muutenkin suomalaisen sianlihan kannattaa brändäytyä koska on perusmuodossaankin eettisempää kuin muu eurooppalainen). Mutta mitä tekee viherpiipertäjät:
– toinen puoli (se huomattavasti fiksumpi) sanoo, että hyvä idea, mutta henkilökohtaisesti hän ei ole valmis maksamaan ylimääräistä, koska ei syö ikinä lihaa
– toinen puoli sanoo, että kaikki liha pitäisi olla onnellisen sian lihaa ja kuluttajalla ei tule olla oikeutta ostaa perussianlihaa, joka on ”vain” 50% EU:n vaatimukset ylittävä. Hyvä sitä on vaatia, kun tämäkin puoli viherpiipertäjistä sanoo avoimesti, että ei syö ikinä lihaa – eivät siis itse osallistuisi kustannuksiin joita ehdottavat pakollisiksi.

Sitten kun tältä vähemmän fiksulta ekofanaatikkosiiveltä vielä kysyy, mikä olisi pinta-ala joka hänelle riittäisi, jotta toiminta olisi hänen mielestä eettistä: vastausta ei saa. Siis kaikki liha (johon ekofanaatikko ei koskisi kuitenkaan) pitäisi tuottaa äärimmäisen tiukoin säännöin ja vaikka tilaa olisi yli 10 neliömetriä sikaa kohden niin he siltikin varaavat oikeuden osoittaa mieltänsä siitäkin asiasta. He ovat avoimesti kyltymättömiä. Vastausta siihen mikä on tarpeeksi, ei saa. Vastaus mitä he haluavat, on että lihateollisuus kielletään kokonaan.

Jos haluatte säilyttää vapautenne, sanotte pitkän PRRRRRRR-äänen ajatuksille tiukentaa perussianlihan kriteereitä Suomessa, sillä näille ekoterroristeille ei pidä antaa lainkaan periksi. Mitä meidän kannattaisi tehdä, olisi pyrkiä ajamaan EU:lle tiukempia sääntöjä, esimerkiksi, jotta 0,63 neliömetrin vaatimus nostettaisiin Suomessa jo käyttöön olevaan 0,9 neliömetriin. Tämä tiukennus parantaisi kotimaisen sianlihan kilpailukykyä.

Lisäksi Onnellisen sian liha on kannatettava asia. Kiinnostuneita farmeja taatusti löytyy. Vika on suurien ruokakauppaketjujen nihkeydessä ja liian tiukoissa puhtausvaatimuksissa teurastamoilla: kun luomuliha ei eettisyydestään huolimatta välttämättä täytä kaikkia teollislihan ”laatu”vaatimuksia ja samalla teurastamolla ei saa edes käsitellä standardoimatonta lihaa. En tiedä tosin koskeeko se luomutilaa, mutta se koskee ainakin ”ultra-luomuruokaa”: riistaruokaa eli todella vapaasti kasvanutta. Miettikää vaan kuinka vaikeaa Suomesta on tänä päivänä löytää esim. savustamo hirvenlihalle.

Ongelmat nykytilassa:
– huono nykyisten (EU-sääntöjä tiukempien) sääntöjen valvonta: aikaväli ja ennakkovaroitukset tarkastuksista
– eläinsuojelusäädökset ovat vain välttävät (mutta ei suinkaan ala-arvoiset), mutta ruoan puhtaudesta (eli ihmisiin kohdistuvasta vaarasta) ollaan liiankin tarkkoja ja tämä haittaa eettisen ruuan saatavuutta sillä pientuotannolle sertifioinnit eivät ole mahdollista. Voiko riistalihaa edes tuottaa sertifioidusti, kun ne syövät metsän kasvustoa valvomattomassa ympäristössä?
– vapaaehtoinen Onnellisen eläimen liha puuttuu.

PS. Lisättäköön, että tuomitsen tuon valtion myöntämän rahan sikateollisuuden itse likaamansa imagon kiillottamiseksi. Valtion olisi pitänyt käyttää se raha ennemmin jonkin muuhun tarkoitukseen, esimerkiksi ylimääräisiin valvontatarkastuksiin sikatiloilla. Paras tapa sikateollisuudelle puhdistaa maineensa olisi, jos sikateollisuus kestäisi visiitin kameran kanssa, eli että edes niitä nykyisiä sääntöjä noudatettaisiin. 0,9 neliömetriä on nykyisessä kilpailutilanteessa jo riittävästi kotimaista sikateollisuuden kilpailukykyä rasittava että siitä ei paranisi kauhistella, mutta ne mätänevät sianruhot eivät kuulu elävien sikojen karsinoihin, prkl. Pitäisi tuommoinen sikalan omistaja hirttää saparosta sikalan kattoon haisemaan.