Vs:Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinn

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinn Vs:Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinn

Julkaisija Vastaukset
Frey # Posted on 29.4.2009 at 7.37
Profiilikuva käyttäjästä Frey

Tästä kirjoitti myös Docendon Mediuutiset:
http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article278786.ece
”Kauppalain määräysten mukaisesti Yhdysvallat tarkastelee vuosittain teollis- ja tekijänoikeuksien suojan tasoa muissa maissa, kertoo Ulkoministeriön maaliskuinen tiedote. Ne maat, joiden ei katsota tarjoavan riittävää ja tehokasta suojaa, asetetaan erityiselle tarkkailulistalle. Hallinnon toimet pyritään kohdistamaan erityisesti näihin maihin tilanteen kohentamiseksi. Ongelmia pyritään ratkomaan lähinnä diplomatian keinoin, sillä suoranaisia vastatoimia Yhdysvallat ei voi ottaa käyttöön Maailman kauppajärjestön WTO:n jäsenmaita kohtaan.”

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article239730.ece
”- Suomen kanta haluttiin prosessiin mukaan, jotta Yhdysvaltain viranomaiset eivät tekisi päätöstä tarkkailulistasta vain amerikkalaisen lääketeollisuuden antaman tiedon perusteella, kertoo kaupallinen neuvos Mary-Anne Nojonen ulkoasiainministeriöstä.

Nojosen mukaan kyse on Suomen maineesta.

– Vaarana on että kuva Suomesta innovaatioystävällisenä maana kärsii, vaikka teollisoikeudet ovat Suomessa kunnossa. Paikka tarkkailulistalla saattaisi vaikuttaa myös ulkomaisten yritysten investointipäätöksiin, Nojonen toteaa.”

Tätä varjohallituspainostustahan mielestäni sovellettiin ainakin 2006 pirate bay -ratsiaan ja tietysti lukemattomiin muihinkin tapauksiin asioissa, missä monikansallisten megayhtiöiden rahat ovat kyseessä. Keskipohjanmaa -lehdessäkin oli muutama palstaneliösentti uhrattu tälle asialle, mutta minusta voisi enemmänkin rummuttaa..