Vs:Surffailua…

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Surffailua… Vs:Surffailua…

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 14.6.2009 at 20.34
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Quote:Entä sitten kun/jos Suomen eduskunnassa on jokunen edustaja. Miten käy reppanoiden yksin siellä kylmillä ja kivisillä käytävillä aika ohuen asianippunsa kanssa jota koettavat muillekkin kaupata? Olisikohan yhteistyön aika jo aiemmin?

Jotkut näistä asioista tuntuvat olevan aika lailla itsestään selvyyksiä. Todellisuudessahan yhteistyö on jo alkanut. Sen laajuus on lopulta vain siitä kiinni, missä määrin muut puolueet uskaltavat panna itseään likoon ja seurustella piraattien kanssa. Mainehan siinä menee kun varkaiden seurassa näyttäytyy! Tästä syystä kaikista yhteyksistä ei ole tarkoituksenmukaista tehdä täyttä selkoa – hiljaa hyvä tulee.

On itsestään selvää että mitä varteenotettavampi puolue Piraattipuolue on, siis mitä suurempi sen kannatus on ja mitä enemmän se uhkaa muita puolustajia äänestäjäkadon muodossa, sitä laajemmin puolueen agendaa ollaan valmiita ymmärtämään ja sen herkemmin muiden puolueiden edustajat ovat valmiita hakemaan yhteisiä ratkaisuja ongelmiin. Tällä hetkellä ”yhteistyö” on satunnaista ja koskee joitakin yksittäisiä tapauksia.

Meidän kätemme on ojennettuna. Muiden puolueiden kansanedustajiin on oltu eri tilaisuuksissa yhteydessä ja tullaan olemaan jatkossakin.

EDIT: niin ja tuosta viimeisestä lainauksestasi (Helander), olen samaa mieltä että juuri lyhyen kirjoituksen lopusta löytyy sen ydin: kyse on väärinymmärryksestä. Ilman raakaa väärinymmärrystä koko lyhyttä kommenttia ei varmaankaan olisi kirjoitettu. Harvalle puolueen toiminnassa mukana olleelle mikään tuosta on uutta tietoa: siis se että moni ihminen ei ymmärrä, miksi sananvapautta, yksityisyydensuojaa tai muitakaan kansalaisoikeuksia pitäisi ajaa uuden puolueen kautta, tai edes ajaa lainkaan. Tai yleensäkin se, että normaalista poikkeava poliittinen liike tulkitaan vanhemman ikäpolven näkökulmasta uhmakkaana.