Vs:Tarkentava kysymys virkamiesten tekijänoikeuksista

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tarkentava kysymys virkamiesten tekijänoikeuksista Vs:Tarkentava kysymys virkamiesten tekijänoikeuksista

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 15.12.2010 at 13.07
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Kun kirjan kopiointi omaan käyttöön on sallittua niin tämä rajoitti tehokkaasti rahastusta kurssikirjojen hinnoilla.

Yksityinen kopioijahan maksaa paperista prosentteina huomattavasti enemmän kuin massapainatusta käyttävä kirjantekijä. Lisäksi yksityinen maksaa paperista ALVeen, toisin kuin kirjantekijä. Eli tuossa on paperin hintaan perustuva bisnes-rako. Joskus tuo bisnes-rako menee opiskelijayhdistykselle, joka tuottaa ilmaiseksi saaduista luentomuistiinpanoista paperiversion.

Tuottamistani omista oppimateriaaleistani en ole koskaan perinyt maksua eikä mielestäni opettajan palkka ole lomaetuineen mitenkään huono. Jos niitä tunteja riittää eikä opetus tapahdu jossain kaukana!

Monenlaista opetuskulttuuria olen nähnyt. Jossain on lähdetty tiukasti oppilaan edusta. Jossain on edustettu valtiota ja ilmeisesti jossain ollaan vaan rahastamassa.

Siitä päätellen, että aika ajoin joku opettaja kärähtää ylioppilaslautakunnan vedätysyrityksestä väärennöksellä, aktiivisimmin opettajakunnassa ollaan oppilaan puolella. Jos jonkun kielen yo-aine on aika toivoton tapaus niin korjaavan opettajan kynä saattaa lipsahtaa pisteyttämään sen reilusti yläkanttiin, koska ainoa mahdollisuus saada se läpi on, että yo-lautakunnan sensori nukkuu.

Tilanne on sitten varsin humoristinen, jos oppilas ei ymmärrä, mitä tapahtui, ja käy kyselemässä, että miten se yo-aineen pistemäärä romahti siellä yo-lautakunnassa niin, että arvosanaksi tuli improbatur. Olen itse ollut tällaista sivusta näkemässä ja tilanne vaati vähän pokkaa henkilökunnalta.