Vs:Tiedotus?

Etusivu Foorumit Työryhmät Tiedotus Tiedotus? Vs:Tiedotus?

Julkaisija Vastaukset
sarjuva # Posted on 15.3.2010 at 12.18
Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

BobaMa kirjoitti:
Quote:Aina on parannettavaa ja koska täällä ei ole mitään keskustelua niin taitaa tässä koko foorumiosion aiheessakin olla.

Tiedotukseen kuuluu useita asioita tai ainakin nämä:

Puolueen sisäinen tiedotus ja kommunikointi.

Eli miten näitä voisi parantaa? Miten on tähän asti toiminut?
Nyt omasta näkökulmastani vaikuttaa siltä että sisäinen tiedotus hoituu lähinnä irkissä joka on niiden kannalta huono asia jotka eivät irkissä (aina/koskaan) ole. Tässä ongelma joka kaipaisi ratkaisuja. Tästä on myös seurauksena ulkopuolisten tai vähemmän mukana olevien silmiin se, ettei toiminnasta näy muuta kuin mitä sivustoilla ja foorumilla on. Eli kaikki irkissä käsitellyt asiat jäävät näkymättömiin jos ei niitä ole muualla ollenkaan.

Sisäinen tiedotus on hoitunut parhaimmillaan huonosti koko puolueen olemassaolon ajan, eli jäsenistölle ircin ulkopuolella tapahtunut tiedotus [strike]on ollut pahimmillaan[/strike] ei ole ollut edes välillä olemassa. Viittaan tällä nyt ainakin ajanjaksoon jossa ei blogin lisäksi tainnut olla muuta jäsentiedotusta eli Uutiskirjeiden säännöllisen ilmestymisen loppumisen ja Purjeen ilmestymisen alkamisen väliseen aikaan. Ylipäänsä tuntuu siltä että osalle puolueen toimijoista tiedottaminen nähdään ylimääräisenä työnä josta voidaan aina tinkiä.

Kuinka moni esimerkiksi tietää että puolueella on oma sähköpostilista? Miksei sitä käytetä? Mitä muuta puolueella on josta ei enemmistö tiedä? Miksi näitä systeemejä on perustettu jos ei niistä tiedoteta eikä niitä käytetä?

Keskeinen juttu on että mahdollisimman moni pysyy ajan tasalla siitä mitä tehdään ja siitä että jotain tehdään oikeasti asioille. Tällä hetkellä minulla on käsitys että esim. puoluehallituksessa keskitytään lähinnä kynien pyörittämiseen, ei siksi että se välttämättä pitäisi paikkaansa vaan siksi että en oikeasti viitsi seurailla mitään irc-kokouksia, käyn katsomassa puolueen blogia harvoin ja tämän keskustelupalstan lisäksi mulla ei oikeastaan ole muita informaatiolähteitä missä tulisi käytyä suht’ säännöllisesti (paitsi mainio piraattiliitto tietysti).

Olisi kiva jos olisi jotain (esim. pieni tiedote) mikä sujahtaisi sähköpostiin silloin tällöin, mailit tulee kuitenkin luettua päivittäin. Tai edes hiukka keskustelua sillä sähköpostilistalla.

Miten voidaan kuvitella että saadaan yhteiskunnallista muutosta aikaiseksi jos edes omassa päässä ei tiedotus toimi?