Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän as

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän as

Julkaisija Vastaukset
Janne Paalijarvi # Posted on 21.8.2009 at 19.57
Profiilikuva käyttäjästä Janne Paalijarvi

jhol kirjoitti:
Quote:Onko Piraattipuole ”lappeen Rannasta”? Anteeksi kärkevä aloitus mutta monia viestejä on erittäin raskasta lukea kun suurin osa yhdyssanoista on pahasti pielessä.

Näitä sivuja lukenee moni puolueeseen liittymätön (kuten minä) ja jatkuva ja toistuva huono suomen kieli antaa kuvan nuorista elämäänäkemättömistä idealisteista.
Tarkoitatko keskustelupalstoja, tiedotteita, wiki-sivuja, vai mitä? Tiedotteita ainakin hiotaan melko painokkaasti ennen julkaisua, enkä niissä itse ole havainnut suurempia virheitä. En toki koe olevani mikään suomen huippuosaaja, saati lukevani pikkutarkasti esimerkiksi juuri tiedotteita, mutta lukemani ovat olleet ainakin päällisin puolin ihan kelvollisia.

Quote:Rautalangasta: kunhan jäsenet ovat perheen perustaneet heitä ei enää puolue kiinnosta
Mihin tämä väite perustuu? Niistä noin 30:stä henkilöstä, jotka puolueesta tarkemmin tunnen, ainakin kolmella on ihan omia lapsia. Yksi näistä on nykyinen puheenjohtaja, joka on kyllä erittäin tukevasti kiinnostunut puolueen toiminnasta jatkossakin.

Quote:Jos haluatte olla vakavasti otettava puolue niin hiokaa mediassa olevaa näkyvyyttänne: esim. ruotsalaiset ovat aina puku tai pikkutakki päällä.
Itse pidän aina pukua esimerkiksi tilaisuuksissa, joissa on läsnä istuvia kansanedustajia, oli kyseessä sitten seminaari syrjäisellä koululla, tai paneeli Pikkuparlamentissa.

Quote:Toinen syy miksen ole jäsen on se, että Puolueen agenda on mielestäni ”perse edellä puuhun”. Kaikki lähtee siitä, että ”jakamista ei voi estää”. Ja sen takia se pitää tehdä lailliseksi. Herran tähden, kouluampumisia ei voi käytännössä estää mutta varmasti ei löydy ketään joka haluaa tehdä sen lailliseksi?
En pidä terveyttä uhkaavia rikoksia ollenkaan samalla viivalla olevina kuin IPR-rikkomuksia.

Quote:Eikö olisi fiksumpaa jos lähdettäisiin siitä miksi jakaminen pitäisi olla (moraalisesti tai eettisesti) vapaata – vai onko niin ettei tälle löydy perusteita?
Minullehan asia ei kovin tärkeä (en ehkä edusta puolueen virallista kantaa, enkä wareta edes viikoittain), mutta niin kauan kuin tekijänoikeustahot lobbaavat perusoikeuksien, kuten kirjesalaisuuden tai yksityisyydensuojan ja sananvapauden kaventamiseen tähtäävää lainsäädäntöä, joudun kannattamaan kaikenlaisten tiedostojen vapaata nettijakamista. Miksi? Koska ainoa asia, jota tämä teollisuudenhaara ymmärtää, on raha. Jos rahallinen tarve perusoikeuksia heikentävien lakien lobbaamiseen häviää, myös lobbaus todennäköiseti loppuu.

Voidaan lisäksi patologisesti kysyä: Jos teos on julkaistu, miksi sitä ei saisi levittää? Jos kulttuuriteoksen levittäminen ei kiinnosta, kannattaisi teos pitää aivan omana tietonaan. Sitten vielä käytännönläheisempi esimerkki: Käytän Linux-käyttöjärjestelmää, ja vihaan DRM-tekniikoita. Mistä saan laillisesti helposti maksamalla biisejä? Monet kaupat vaativat oman Windows-pohjaisen ohjelmansa, jolla ostoksen voi tehdä. Lisäksi nämä ostetut biisit ovat yleensä DRM-rampautetussa formaatissa. Olen käyttänyt meteli.net:in verkkokauppaa, joka toimii www-selaimella. Kauppa on muuten ihan passeli, mutta sen valikoimat ovat mielestäni aivan liian pieniä. Tässä olisi ääniteteollisuudella vastaantulon paikka; veikkaanpa, että enemmänkin biisejä tuolta kaupasta löytyisi, mikäli asiat otettaisiin ennakkoluulottomasti vastaan.

Lyhyesti suomeksi sanottuna: waretan, koska saan muuten huonoa palvelua.