Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Julkaisija Vastaukset
jhol # Posted on 22.8.2009 at 9.39
Profiilikuva käyttäjästä jhol

Arvasit väärin, minä olen valmis vaihtamaan mielipidettäni olettaen että se voidaan minulle perustella.

Minä en ole saanut perusteluita sille miksi epäkaupallinen jakelu tulisi sallia, minä olen saanut perusteluita sille miksi kaupallinenkin jakelu tulisi sallia, miksi rattijuoppos pitäisi sallia, miksi petokset (kuten wincapita) ovat oikeastaan ihan hyviä asioita, jne. Ei kovin hyviä perusteluita pelkästään epäkaupallisen musiikin jakelun sallimiselle, vai?

Minusta yhteiskunnan etu ei saa ajaa yksilön edun yli – muutoinhan isoveli-valvoo olisi täydellisesti puolusteltu. Siksi ”mitä yhteiskunnallista etua” on usein huonohko perustelu, etenkin jos toisessa lauseessa puhutaan yksityisyydensuojasta.

Olen samaa mieltä että nykyiset tekijänoikeuslait ovat huonot. Mutta kannattaako heittää lapsi pesuveden mukana? Onko anarkia todellakin parempi vaihtoehto?

Muuten, ei ole olemassa mitään ”positiivisia” tai ”negatiivisia” vapauksia, ne ovat libertaarien höpötyksiä: kaikki näkemäni tavat määritellä ne ovat olleet kehäpäätelmiä. Esimerkiksi oikeus ryöstää on (määritelmäsi mukaan) ”positiivinen” vapaus.

Olenko siis minä jääräpäisesti jotain mieltä vai oletko sinä?
Ehkä parasta vain ”agree to disagree” ja me molemmat jatkamme elämäämme :)
Harmi, sillä monet Piraattipuolueen agendoista ovat hyviä.