Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 22.8.2009 at 11.45
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

jhol kirjoitti:
Quote:Minä en ole saanut perusteluita sille miksi epäkaupallinen jakelu tulisi sallia,

Epäkaupallista jakelua voi tapahtua vaikka sähköpostilla, messengerillä, ircissä sekä muilla vastaavilla sovelluksilla joihin on tiedostonsiirto-ominaisuus ohjelmoitu. Voi olla, että lopulta kaikkia näitäkin vaaditaan valvottaviksi, ettei mahdollisia rikkomuksia (luvatonta kopiointia) pääsisi syntymään, tai niistä joutuisi edesvastuuseen.

Lisäksi ongelman muodostuu vallantavoittelu, muutaman torrent-tiedostoja säilyttävän palvelimen (piratebay) alasajo ei riitä oikeuksiaan valvoville järjestöille. Antti Kotilainen on itse kertonut, jotta he eivät aio haastaa jokaista jakajaa tai lataajaa oikeuteen vaan ainoastaan saada nettilatailu ilmiönä loppumaan. Totuushan on se, ettei se ilmiö lopu vaikka tuomiot olisivat vaikka kuolemantuomioita. Vallantavoittelu tulee siinä, kun tekijänoikeus-lobby haluaa päästä kontrolloimaan sitä, mitä tietoverkoissa liikkuu (ilman tätä mahdollisuutta ei ole pienintäkään toivonkipinää luvattoman kopioinnin pysäyttämiseksi) vaikka se ei ole edes operaattoreiden ensisijainen tehtävä.

Piraattipuolueessa kyse ei mielestäni ole ”warettamisen puolustamisesta” vaan vastavoimasta tälle suurelle tietoyhteiskuntavihamieliselle kehitykselle, jonka perimmäinen tarkoitus on muuttaa internet käyttäjien luomasta ”vapaasta informaatiokanavasta” teollisuudenalojen kaapelitelevisioksi.

Lisäys:

Lisään vielä, että rattijuoppoudetkin saadaan loppumaan, kunhan vaan tarpeeksi laitetaan valvontaa. Jokaiseen autoon alkolukko sekä poliisien puhallutuspisteitä joka kadun kulmaan. Lisäksi rangaistukset vaan suoraan linnatuomioiksi. Ylinopeudet saadaan loppumaan kun jokaiseen autoon asennetaan GPS-paikannin ja automaattinen nopeuden ilmoitus suoraan nopeuksista viranomaisille. Oikeastaan tätäkin voisi tehostaa niin, että ulkoistaisi molemmat valvontapalvelut jollekkin yritykselle, jolta valtio ostaa palvelun meidän veronmaksajien rahoilla, nostetaan vaikka sitten veroja ;)

Vielä lisää:
Tietenkin rattijuoppoutta ja muita ihmisiä vaarantavia rikoksia ei voida yhdistää nettilatailuun jo pelkästään niiden luonteen ja vakavuuden vuoksi. Ihminen kun nettilatailee vaikka kuntopyöräillessään, siivotessaan, kokatessaan, lukiessaan jne. Eikä se aiheuta välillistä tai välitöntä vaaraa kenellekkään.