Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Julkaisija Vastaukset
jhol # Posted on 24.8.2009 at 16.21
Profiilikuva käyttäjästä jhol

Quote:Yksityisen jakamisen ja lataamisen haitallisuudesta ei toistaiseksi ole tutkimuksia joista voisi kunnolla päätellä suuntaan tai toiseen.

Vielä vaarallisempaa olisi tehdä noista päätelmiä mitä tapahtuisi jos jakaminen olisi laillista.

Quote:Itse pyrkisin ainakin näin alkuun poistamaan kaiken kuoleman jälkeisen.

Minä en, en haluaisi että murha vaikuttaisi tilanteeseen. Viisi tai kymmenen vuotta on kuitenkin sen verran lyhyt aika että minua ei haittaisi jos tekijän, todennäköisesti alaikäinen, lapsi saisi jotain. Sen verran harvinainen tilanne olisi joka tapauksessa että ei taitaisi vaikuttaa käytännössä mihinkään.

Quote:mutta näkemykseni mukaan (respektioikeutta) pitäisi soveltaa vain kaupalliseen toimintaan

Olen vahvasti eri mieltä: minusta olisi erittäin ikävää joutua samaan näyttelyyn esimerkiksi natsien tai uskonnollisten hihhuleiden tai … kanssa. Olisihan tämä ikävää sen suoja-ajan umpeuduttuakin, mutta vähemmän.

Quote:Kuitenkin mikäli kaupalliset suoja-ajat asetettaisiin samalle lähtöviivalle epäkaupallisen kanssa, se vaikeuttaisi yrittäjyyttä enemmän. Se mahdollistaisi sen, että kuka tahansa voisi julkaisupäivästä lähtien myydä lähes nollakatteella toisen vaivalla tekemää tuotosta.

Se, että kuka tahansa voisi myydä tai jakaa nollakatteella ei vaikeuttaisi?

Quote:Yksityisen kopioinnin vapauttaminen ei ole este myyntitulojen saantiin.

Ei ole kaupallisen kopioinnin vapauttaminenkaan … sehän ”olisi ilmaista mainosta” ja ”kaverit ostaisivat enemmän ja oheistuotteita” ja ”artisti saisi ehkä jopa radiokuuluvuutta”.

Kaksinaismoralismia, ehkä?