Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial Vs:T&T-uutiskommentti: Piraattipuolue on köyhän asial

Julkaisija Vastaukset
jhol # Posted on 22.8.2009 at 5.50
Profiilikuva käyttäjästä jhol

Olen vakuuttunut että tämä ”epäkaupallinen” on keksitty lähtökohdalla ”minä saan ladata musiikkia ilmaiseksi mutta firmat eivät saa ryöstää GPL koodia”. Mitenkään muuten en voi ymmärtää miksei kaupallisesti saisi tehdä samaa, miksi yrittäjien homma tehdään oleellisesti vaikeammaksi?

Uskon, että pelikauppa pysyy pystyssä piratismista huolimatta sen takia että kopiointi on laitonta ja useimmat katsovat sen olevan siksi väärin. Homman laillistamisen jälkeen … en löisi vetoa. Mutta ehkäpä pelien tekijöiden ei kuulu saada rahaa muista kuin sellaisista peleistä joissa he voivat estää jakamisen teknisin menetelmin. Ja nettipeleistä.

Käydäänpä sitten läpi nuo kuusi kohtaa.

1. Rattijuoppouden kitkeminen … Ei siis perustele yhtään mitään perimmäiseen kysymykseen ”mitä oikeuksia teoksen tekijällä pitäisi olla”.

2. Eikö olisi ihan kiva että oikeuksien haltija saa päättää jaetaanko vai ei, riippumatta sen eduista ja haitoista? En minä halua että valtio sanelee vaikkapa saankö syödä epäterveellistä ruokaa tai mitä saan harrastaa tai … enkä usko että tekään haluatte.

3. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa pitäisikö musiikin tekijällä olla mitään oikeuksia vai ei. Lisäksi tämän mukaan olisi vain hyvä jos Googlekin voisi jakaa – sen ansaintalogiikkahan on eri.

4. Kuten ei tälläkään. Ja miksei Google saisi jakaa vapaasti, miksi vain epäkaupalliset tahot saavat? Vai olisiko ”do no evil” hyvien puolella ja sille voisi antaa ”poikkeusluvan” jakaa? :laugh:

5. Ehdottomasti ”muokatut” kappaleet pitäisi olla omia uusia teoksia. Rajanvedon hankaluuden siirtäminen siitä mikä on ”muokattu” siihen mikä on ”kaupallista” ei asiaa paranna. Tuskin kukaan pitää näyttelyä Kiasmassa kaupallisena? Entäs jos teoksen tekijä saa lentoliput ensi-iltaan? Hotellihuoneen? Korvauksen joka ei kata kuluja lähellekkään? ThePirateBay – noh tästä ei liene enää epäselvyyttä (mainosbannerit)?

6. Tälläkään ei ole mitään tekemistä kysymykseen ”pitäisikö olla oikeuksia”. Eikä siihen miksei Google saisi.

Siis kaikki perustelut ovat perse edellä: ”koska minusta jakaminen on minulle hyödyllistä niin minulla pitäisi olla oikeus siihen”. Yksinkertaistettuna: hetimullekaikkinyt.